رشته ریاضی چه شغل هایی دارد؟
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
با رشد روزافزون کشور در صنایع مختلف، تمایل افراد به تحصیل در رشتههای مهندسی بیشتر میشود. اما به یاد داشته باشید که تحصیل در این رشتهها مسیر آسانی نیست. آشنایی کامل با تمامی شغل های رشته ریاضی میتواند شما را در انتخاب آینده شغلی خود مصممتر کند. ما در این مقاله با معرفی جامع مشاغل رشته ریاضی، به شما در انتخاب رشته کمک میکنیم.
مشاغل رشتههای متمرکز کنکور ریاضی کدام هستند؟
رشته های متمرکز، آن دسته از رشتههای آزمون سراسری هستند که علاوه بر قبولی در کنکور و رد کردن مرحله مشاوره کنکور، باید از طریق مصاحبه نیز پذیرش شوند. در این گروه از مشاغل پس از فارغ التحصیلی در سازمان مربوطه استخدام میشوید و نگرانی دربارهی یافتن شغل نخواهید داشت. اما حقوق این شغلها محدود و مشخص است و افزایش نمییابد مگر در چارچوب قوانین!
دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی
این دانشگاه وابسته به وزارت اطلاعات است و در کنکور ریاضی در رشته های امنیت اطلاعات، امنیت نرم، امنیت اقتصادی، امنیت بینالملل، امنیت نرم، پژوهشگری امنیت و غیره اقدام به پذیرش دانشجو میکند.
دانشگاه فرهنگیان
تحصیل در دانشگاه فرهنگیان موجب دریافت مزایایی همچون استخدام رسمی، دریافت حقوق در حین تحصیل، احتساب دوره دانشگاه در سابقه کار و دریافت خوابگاه میباشد. رشته های این دانشگاه در کنکور ریاضی شامل آموزش فیزیک، آموزش ابتدایی، مهندسی معماری، مهندسی ساخت و تولید، آموزش تربیت بدنی و غیره میباشد.
دستهبندی مشاغل رشته ریاضی
بیشتر مردم رشته ریاضی را با مهندسی میشناسند، اما این رشته تنها محدود به مهندسی نیست. البته اغلب افراد مشاغل فنی مهندسی را پردرآمدترین شغل رشته ریاضی میدانند. ما در این مقاله رشته های ریاضی را به سه دسته کلی تقسیمبندی کردهایم: رشتههای فنی مهندسی، رشتههای علوم پایه و سایر رشتههای ریاضی!
پیشنهاد مقاله : هر آنچه که دربارهی رشتههای ریاضی باید بدانید!
رشتههای فنی مهندسی
این رشتهها در دانشکدههای فنی مهندسی و دانشگاههای صنعتی ارائه میشوند. این رشتهها مشاغل زیادی مانند مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی نفت، مهندسی هوا فضا، مهندسی معماری، مهندسی پزشکی، مهندسی نساجی، مهندسی هستهای، مهندسی معدن، مهندسی مواد و متالورژی و غیره را شامل میشوند. در ادامه به معرفی برخی از این شغل های خوب رشته ریاضی میپردازیم.
مهندسی برق
مهندسی برق، از رشتههای پرطرفدار است که انتخاب اول بسیاری از داوطلبان کنکور میباشد. تحصیل در این رشته به دروس ریاضی و فیزیک و تلاش فراوان شما وابسته است. این رشته در چهار گرایش برق قدرت، مخابرات، الکتریک و کنترل اقدام به پذیرش دانشجو میکند. پس از تحصیل در این رشته میتوانید در کارخانههای صنعتی، نیروگاهها و کارگاهها مشغول به کار شوید.
مهندسی مکانیک
با تحصیل در این رشته، همه چیز را دربارهی طراحی، ساخت و راهاندازی انواع دستگاهها و ماشینآلات خواهید آموخت. موفقیت در این رشته نیازمند یادگیری نرمافزارهای مرتبط و کسب مهارت است. همچنین باید روحیه کار تیمی را در خود تقویت کنید. افراد شاغل در رشته مهندسی مکانیک در تولید ماشینآلات صنعتی، قطعات خودرو، سیستمهای انرژی، راکتورهای هستهای و غیره فعالیت میکنند.
پیشنهاد مقاله : معرفی جامع رشته های انسانی
مهندسی شیمی
مهندسی شیمی، یکی از شغل های خوب رشته ریاضی است که بازار کار خوبی دارد. هدف از این رشته استفاده از علوم مهندسی در فرایندهای شیمیایی است. با تحصیل در این رشته میتوانید در صنایع مواد غذایی، صنایع تولید رنگ، صنایع تولید باتری، صنایع استخراج فلزات، صنایع پلیمر، صنایع داروسازی، پتروشیمیها و غیره مشغول به کار شوید. به طور کلی بازار کار این رشته بهتر از رشته شیمی محض یا کاربردی است.
مهندسی نفت
یکی از مشاغل رشته ریاضی، مهندسی نفت میباشد. با توجه به اینکه ایران، کشوری نفتخیز است، این رشته از بازار کار خوبی برخوردار است. اما دقت داشته باشید که با تحصیل در این رشته، باید در شهرهای مخصوص و شرایط خاص کار کنید؛ به همین دلیل این رشته بیشتر مورد توجه آقایان قرار میگیرد تا خانمها!
مهندسی معماری
مهندسی معماری ترکیب هنر و ریاضی است که یکی از شغل های خوب رشته ریاضی به حساب میآید. در این رشته چگونگی نقشهکشی برای پروژههای ساخت و ساز را میآموزید. همچنین باید تا انتهای پروژه، بر شیوه انجام کار نظارت داشته باشید. پس از اتمام تحصیلات در این رشته میتوانید در زمینههای طراحی ساختمان، طراحی فضاهای شهری، دکوراسیون داخلی و همکاری در فضاهای طبیعی فعالیت داشته باشید.
رشتههای علوم پایه
علاوه بر مهندسی، شاخههای علوم پایه نیز از دیگر شغل های رشته ریاضی هستند. به طور کلی تحصیل در این رشتهها در مقایسه با دیگر رشته های ریاضی سختتر است و به علاقه و تلاش زیادی نیاز دارد. ریاضیات و کاربردها، آمار و کاربردها، فیزیک، فیزیک مهندسی، شیمی محض و شیمی کاربردی از رشته های این گروه در مشاوره کنکور ریاضی هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
پیشنهاد مقاله : پردرآمدترین شغل های رشته تجربی را بشناسید!
ریاضی
رشته ریاضی در دانشگاه به صورت کارشناسی پیوسته ارائه میشود. همچنین میتوانید در مقاطع بالاتر نیز به تحصیل بپردازید. دو رشته ریاضی محض و کاربردی در دانشگاه تلفیق شده و به صورت ریاضیات و کاربردها ارائه میشود. پس از پایان تحصیلات میتوانید به عنوان دبیر در مدارس دولتی و یا غیرانتفاعی تدریس کنید. فرصتهای دیگر شغلی شامل اشتغال در موسسات محاسبات نجومی، کارشناس یا مدیر پایگاه داده، کارمند بانک، کارگزار بیمه و غیره میباشد.
فیزیک
فیزیک رشتهای سخت و چالش برانگیز است. این رشته با دو گرایش فیزیک و فیزیک مهندسی در مقطع لیسانی اقدام به پذیرش دانشجو میکند. فارغالتحصیلان رشته فیزیک در آزمایشگاههای صنایع خصوصی، مراکز پزشکی، مراکز نظامی، سازمان انرژی اتمی، نیروگاههای هستهای، مراکز تولید قطعات غیرهادی و سلولهای خورشیدی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها فعالیت میکنند.
شیمی
شیمی، کشف و بررسی پیوندها و واکنشهای شیمیایی است. این رشته در دوره لیسانس، در دو گرایش شیمی محض و شیمی کاربردی ارائه میگردد. بازار کار رشته شیمی کاربردی اندکی بهتر است. افراد پس از تحصیل در رشته شیمی، میتوانند در واحد کنترل کیفیت شرکتهای مختلف دارویی و غذایی، مسئول فنی شرکتهای تولید مواد شیمیایی، بخش HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) شرکتهای تولیدی، واحد تضمین کیفیت کارخانه ها، کارشناس تحقیقات در شرکتهای دانش بنیان، ارائه خدمات آموزشی و غیره مشغول به کار شوند.
پیشنهاد مقاله : پردرآمدترین شغل های رشته انسانی را بشناسید!
سایر رشتههای ریاضی
دستهای دیگر از مشاغل را رشته های شناور کنکور ریاضی تشکیل میدهند. رشتههای شناور به این معناست که از طریق آزمون سایر رشتههای علوم نظری نیز میتوان در دانشگاه پذیرش شد. در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
علوم کامپیوتر
این رشته یکی از شغل های رشته ریاضی است که به مطالعه کامپیوترها، سیستمهای محاسباتی و زبانهای برنامهنویسی میپردازد. این رشته بیشتر با نرمافزارها و سیستمهای نرمافزاری مرتبط است. افراد شاغل در این رشته به عنوان مدیر پایگاه داده، توسعهدهنده نرمافزار، مدیر پروژههای نرمافزاری، تحلیلگر سیستمهای کامپیوتری و برنامهنویس وب در شرکتها و ادارات مختلف فعالیت میکنند.
حسابداری
حسابداری از جمله رشتههایی است که بازار کار خوبی دارد. کلیه بانکها، مؤسسات دولتی و خصوصی، شرکتهای بورسی کارخانهها و غیره به حسابدار نیاز دارند. کسب مهارت و یادگیری نرمافزارهای مرتبط به شما کمک میکند تا شغل بهتر و درآمد بیشتری در این رشته داشته باشید.
پیشنهاد مقاله : کدوم آزمون آزمایشی رو برای کنکور انتخاب کنم؟
سخن پایانی
در این مطلب نگاهی اجمالی به کلیه شغل های رشته ریاضی داشتیم. آگاهی از مشاغل و دورنمای بازار کار هر رشته تصمیمگیری را آسانتر میکند. اما برای مطالعه بیشتر و اطمینان از انتخاب خود، نگاهی به مقالات شغل های رشته تجربی و شغل های رشته انسانی نیز داشته باشید. فراموش نکنید که تلاش و پشتکار رمز موفقیت شما در هر رشتههای خواهد بود.