جمع بندی کنکور ریاضی
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
همانطور که بیشتر شما میدانید، دوران جمع بندی کنکور، از مراحل بسیار مهم و سرنوشت ساز است؛ به گونهای که اگر شما برنامه درست یا تلاش و جدیت درخوری در این مرحله نداشته باشید، هرگز نمیتوانید به نتیجه دلخواه خود در کنکور برسید.
رشته ریاضی فیزیک همواره یکی از محبوبترین گرایشها در بین داوطلبان کنکور سراسری بوده است. رقابت تنگاتنگ در این رشته، باعث شده تا داوطلبان با برنامهریزی دقیق و اصولی برای موفقیت در آزمون تلاش کنند. جمعبندی کنکور ریاضی به عنوان مرحلهای حیاتی در این مسیر، نقش بسیار مهمی در کسب رتبههای برتر ایفا میکند. اگرچه بسیاری از دانشآموزان با اهمیت جمعبندی آشنا هستند، اما ممکن است در مورد بهترین روشها و دلایل آن به طور کامل آگاهی نداشته باشند.
پیشنهاد مقاله: بهترین روش برنامه ریزی کنکور ریاضی
چرا جمعبندی اصولی برای کنکور ریاضی اهمیت دارد؟
در واقع، جمعبندی فرایندی است که به شما کمک میکند تا تمام مباحثی را که در طول سال تحصیلی مطالعه کردهاید، به طور منظم و هدفمند مرور کنید. با این کار، نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و بر روی تقویت آنها تمرکز میکنید. همچنین، با حل تستهای متنوع و تحلیل اشتباهات، به تسلط بیشتری بر مفاهیم دست پیدا میکنید و آمادگی خود را برای مواجهه با سوالات پیچیده کنکور افزایش میدهید. در نهایت، جمعبندی به شما اعتماد به نفس لازم برای شرکت در آزمون را میدهد و به شما کمک میکند تا با آرامش و تمرکز بیشتری به سوالات پاسخ دهید.
پیشنهاد مقاله: منابع کنکور سراسری ریاضی
موارد مهم در جمع بندی کنکور ریاضی
در فرایند جمعبندی اصولی دروس رشته ریاضی برای کنکور، نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
- خلاصهنویسی و ایجاد ساختار: فرمولها و مفاهیم کلیدی هر درس را به صورت خلاصه و منظم یادداشت کنید تا درک بهتری از ارتباط بین آنها پیدا کنید. ایجاد یک ساختار منطقی برای هر بخش از درس، به شما کمک میکند تا مطالب را به راحتی به خاطر بسپارید.
- تستزنی مداوم: حل تستهای متنوع و مرتبط با هر مبحث، بهترین روش برای ارزیابی میزان تسلط شما بر مطالب است. با تحلیل دقیق پاسخهای خود، نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کرده و برای رفع آنها تمرکز کنید.
- پاسخ دهی به سوالات کنکورهای گذشته: حل سوالات کنکور سالهای گذشته به شما دید جامعی از سبک سوالات و سطح دشواری آنها میدهد. با تحلیل این سوالات، میتوانید با نوع سوالات کنکور آشنا شده و برای آنها آماده شوید.
- دستهبندی پاسخهای تستها: پاسخهای تستهای خود را بر اساس موضوع، نوع سوال و میزان تسلط بر آنها دستهبندی کنید. این کار به شما کمک میکند تا به سرعت به سوالات مشابه دسترسی پیدا کرده و آنها را مرور کنید.
پیشنهاد مقاله: آشنایی با روش تست زمان دار در کنکور
آشنایی با انواع روشهای جمع بندی کنکور ریاضی
روشهای مختلفی برای جمع بندی وجود دارد که میتوان به روش مرور محور، روش هرمی یا زیگوراتی و روش شناور اشاره کرد. یکی از سادهترین روشها ( که در بالا هم به آن اشاره کردیم) روش خلاصه نویسی میباشد که باید چندین ماه قبل از کنکور کار خلاصه نویسی دروس خود را شروع کنید. برای جمع بندی کنکور ریاضی لازم نیست مطالب جدید یاد بگیرید، بلکه فقط باید روی مطالب درسی که از قبل یاد گرفتهاید تمرکز کنید.
روش مرور محور
روش مرور محور یکی از روشهای رایج جمع بندی است که در آن باید درسها را تک به تک مرور کنید. این روش مزایا و معایبی دارد که باید آنها را مورد توجه قرار دهید.
برای اینکه از این روش استفاده کنید ابتدا باید مرور و تستزنی را از درس اول شروع کرده و تا درس آخر کتاب جلو بروید.
یکی از معایبهای این روش این است که شاید شما بخشی از مطالبی که در روزهای اول خواندهاید را فراموش کنید. همچنین بعضی از مباحث درسی حتما باید به صورت ترکیبی خوانده شود که در این روش به آن پرداخته نمیشود.
اما سرعت جمع بندی در این روش بالاست و از نظم بسیار خوبی برخوردار است.
پیشنهاد مقاله: راهکار هایی برای مدیریت زمان در کنکور
روش هرمی
روش جمعبندی هرمی، روشی ساختارمند و موثر برای مرور و تثبیت مطالب درسی است. این روش به این صورت عمل میکند که دانشآموز از جز به کل پیش میرود و به تدریج دامنه مطالعه خود را گسترش میدهد. در ابتدا، هر درس به صورت جداگانه و کامل مرور میشود. سپس، چند درس مرتبط با هم به صورت ترکیبی مطالعه میشوند. در مراحل بعدی، نیمسال اول و دوم با هم جمعبندی شده و در نهایت، تمام دروس سال تحصیلی به صورت یکپارچه مرور میشوند.
پیشنهاد مقاله: ضرایب رشته ریاضی در کنکور
روش شناور
در این روش کافییست یک کنکور با سوالات ساده انتخاب کنید و بدون در نظر گرفتن زمان کنکور به سوالات پاسخ دهید.
بعد از بررسی کامل سوالات برای دو روز بعدی برنامه ریزی داشته باشید.
مطالبی که بهتر به یاد دارید و میتوانید درصد از آن کسب کنید را در اولویت قرار دهید.
در این جا به یاد داشته باشید حتما بازه زمانی برای پاسخ دادن سوالات مشخص کنید. در آزمون بعدی هم سعی کنید همان درصد قبلی را حفظ کنید.
به طور کلی در روش شناور ابتدا آزمون میدهید سپس به مطالعه، جمع بندی و مرور میپردازید.
کدام روش جمع بندی مناسب تر است؟
روش هرمی برای داوطلبانی که تمام مطالب درسی را مطالعه کردهاند و تسلط بیشتری دارند، مناسب تر است.
روش شناور برای دانش آموزانی که میخواهند در نیمسال دوم به مطالعه دروس خود بپردازند و از لحاظ درسی ضعیف تر هستند، مناسب است. این دانش آموزان همزمان با مطالعه میتوانند به مرور و جمع بندی مباحث درسی هم بپردازند.
پیشنهاد مقاله: چگونه و چرا آموخته هایمان را فراموش میکنیم؟
جمع بندی کنکور ریاضی در یک ماه
باید از تمامی توان خود استفاده کنید.
قطعا مسابقههای دومیدانی را دیدهاید. لحظههای آخر که دوندهها بهخط پایان نزدیک میشوند را در ذهن خود تجسم کنید.
آنان تلاش میکنند هر طور که شده خود را سریعتر از دیگران به خط پایان برسانند و تمامی انرژی خود را خرج میکنند؛ چرا که بعد از خط پایان، دیگر انرژی نیاز ندارند. درکنکور هم دقیقا همین طور است.
ماه آخر همان نزدیکشدن به خط پایان است؛ همه انرژی خود را خرج کنید و تا جایی که میتوانید تلاش کنید.
در روزهای نزدیک به کنکور به دلیل اینکه بیشتر روزها را تعطیل هستید، وقت بیشتری برای مطالعه دروس تخصصی خود خواهید داشت.
سعی کنید حداقل 11 ساعت در روز ساعت درس بخوانید.
بهتر است از شب قبل برای خودتان برنامهی زمانی دقیقی معین کنید و خود را مجبور کنید تا آن را انجام دهید.
اگر تا بهحال مباحثی از دروس تخصصی را نخواندهاید، آن را با مشورت مشاور خود رها کنید همچنین در صورت نیاز میتوانید تز مشاورین آکادمی فرهنگ نیز راهنمایی بخواهید.
در نهایت به بودجهبندی سؤالات کنکور (از هر درس در سالهای قبل، چند سؤال در کنکور مطرح شده) دقت کنید و اگر به مبحثی که سؤال کمی از آن مطرح میشود، تسلط کمی دارید، بهآن کمتر توجه کنید.
پیشنهاد مقاله: هرآنچه در مورد رشته ریاضی باید بدانید