نحوه مرور مطالب درسی برای کنکور
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
مرور کردن چیست و به چه معناست؟
مرور کردن در لغت به معنای بازخوانی و تکرار و گذر سریع از مطالبی است که قبلا آنها را مطالعه کرده ایم و به دلیل فراموشی( که عواملی همچون خستگی، بی خوابی، حواس پرتی،… مسبب آن است) و یا ثبیت صد در صدی آن، به صورت سریع و در مدت زمانی کمتر از خود مطالعه اقدام به انجام آن میکنیم. برای مرور میتوانیم از روش های مختلف استفاده کنیم ولی بهتر است برای هر درس، از روش مناسب آن درس استفاده کنیم تا نتیجه ی بهتری کسب کنیم.
دانش آموزان با انجام مرور میتوانند هر مطلب را به شکل دقیق و اصولی به حافظه ی بلند مدت خود انتقال دهند و آن مطلب را در ذهن خود تثبیت کنند.
بهترین روشهای مرور کردن در سال کنکور
روش های مختلفی برای مرور کردن دروس وجود دارد که متناسب با ماهیت هر درس میتوان از آن استفاده کرد. برای مثال برای دروس حفظی بهتر است نکاتی را که قبلا هایلات یا خلاصه برداری کرده اید مطالعه کنید و یا به صورت سریع ورق بزنید تا یک نمودار یادگیری در ذهن شمال بگیرد تا بتوانید یک نمایی کلی از آن مطالب داشته باشید.
همچنین برای دروسی که به صورت حل کردنی و فرمول دار میباشند بهتر است تستهایی که از قبل حل کرده اید و میدانید نکات مهمی دارند را به خاطر داشته باشید و یا از دبیر و مشاور خود بخواهید آنها را به شما معرفی کنند تا هر زمان که نوبت مرور این دروس بود، به حل اینگونه تست ها بپردازید تا نکات آن برای شما مرور شود.
همچنین شما میتوانید مطالبی را که به تازگی یاد گرفته اید، برای دوستان یا همکلاسی های خود توضیح دهید تا مطالب در ذهن شما باقی بمانند.
بهتر است بعد از مرور چه برای دروس حفظی و چه برای دروس حل کردنی از خود آزمون گرفته و پس از تصحیح آن، اشکالات خود را به خاطر بسپارید تا در مرور های بعدی دوباره به سراغ آنها رفته و مجددا تمرین کنید.
چه زمان برای مرور مطالب اقدام کنم؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که، این کاملا به سطح مطالعاتی و اقدامات شما در حین یادگیری چه در کلاس درس و چه هنگام مطالعه بستگی دارد. اما روانشناس حاذق آلمانی به نام ابینگ هاوس طبق نمودار منحنی فراموشی ثابت کرد، اگر مرور در بازه های زمانی متفاوت انجام نشود مطالب به مرور از ذهن پاک میشوند.
برای اینکه مطلب ملکه ذهن شما شود، یک یا دو مرور کافی نیست، بلکه باید در فواصل زمانی متفاوت اقدام به مرور مطالب بکنید.
بهتر است اولین مرور در همان روز مطالعه بعد هر یک ساعت مطالعه انجام شود زیرا این کار کمک میکنید مطالب تا 70 درصد در ذهن شما تثبیت شوند.
مرور بعدی بهتر است که بعد از بیست و چهار ساعت اتفاق بیوفتد.
بعد از آن مرور ها را به ترتیب هفته ی بعد، دو هفته ی بعد، ماه بعد، دو ماه بعد و… تکرار کنید.
فراموش نکنید که این تکرار و استمرار است که باعث میشود شما نتیجه ی دلخواهتان را کسب کنید.
سعی کنید به شکلی زمان بندی کنید که مرورهایتان بیشتر از 15 الی 20 دقیقه نباشد، چرا که اینگونه ذهتان به مرور و یاد گیری سریع عادت خواهد کرد.
از کدام منابع درسی برای مرور استفاده کنم؟
بهتر است همیشه به خاطر داشته باشید بهترین منابع برای دانش آموزان کنکوری کتاب درسی است، اما چون مرور نباید به اندازه ی مطالعه ی اولیه طول بکشد و باید به صورت سریع اتفاق بیافتد، در وحله ی اول کتاب درسی سپس درس نامه ها و جزوات خود را به صورت سریع ورق بزنید تا مطالب شروع به شکل گیری سریع در ذهن شما کنند. سپس به سراغ قسمت های هایلایت شده، حاشیه نویسی ها، خلاصه نویسی ها و فلش کارت ها بروید.
سعی کنید بعد مرور توسط این منابع حتما برای دروس تخصصی تست و بزنید و برای دروس عمومی نمونه سوال حل کنید تا به صورت قطعی مطالب را در حافظه بلند مدت خود نگهداری کنید.