صفر تا صد انتخاب رشته کنکور
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
اولین قدم: بررسی کارنامه کنکور
پس از برگزاری کنکور سراسری، چالش بعدی که داوطلب با آن مواجه میشود فرآیند انتخاب رشته میباشد. انتخاب رشته دانشگاه های سراسری از طریق سایت سازمان سنجش وانتخاب رشته دانشگاه های آزاد از طریق سایت دانشگاه آزاد انجام میشود.
در این مقاله سعی داریم تا حد زیادی تمامی مراحل یک انتخاب رشته درست و اصولی را توضیح دهیم.
بررسی کارنامه اولین قدمی است که باید برداریم، از سال 1402 قبل از صادر شدن کارنامه نهایی، درصدها و تراز داوطلب حدود هشت الی ده روز زودتر روی سایت قرار میگیرند.
داوطلب پس از بررسی تراز و درصداهای خود اگر فکر کند که درصدهای درج شده با درصد کسب شده توسط خودش مغایرت دارد، میتواند نسبت به اعتراض به نتایج کنکور سراسری اقدام کند.
در کارنامه کنکور سراسری وضعیت مجاز بودن یا غیر مجاز بودن داوطلب در دوره های روزانه، شبانه، غیر انتفاعی، پیام نور، آزاد و… درج میشود.
داوطالبی که در هر یک از دوره ها کلمه ی غیر مجاز را ببیند یعنی امکان انتخاب رشته در آن دوره را نخواهد داشت. داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد میشوند نیز در انتهای کارنامه خود یک کد دسترسی به انتخاب رشته مشاهده میکنند و پس از ورود به سایت دانشگاه آزاد برای انتخاب رشته و وارد کردن کدرشته محل های مربوط به دانشگاه آزاد نیاز به همین کد دسترسی دارند.
نکته مهم: رتبه شما که با آن انتخاب رشته میکنید در قسمتی درج شده است که نوشته باشد: رتبه در سهمیه نهایی.
مقاله ی سهمیه مناطق پیشنهاد میشود.
انتخاب رشته کنکور سراسری
مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری به ترتیب به شرح زیر است:
- مراجعه به سایت سنجش
- دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری مربوط به رشته ی شما و مطالعه دقیق آن
- استخراج کد رشته های مرتبط
- الویت بندی انتخاب ها بر حسب علاقه
- تکمیل فرم انتخاب رشته
- ثبت نهایی و دریافت کد رهگیری
مقاله اشتباهات انتخاب رشته پیشنهاد میشود.
توضیحات تکمیلی:
- در انتخاب رشته کنکور سراسری داوطلب میتواند 150 کد رشته محل از بین رشته های گروه آزمایشی که در آن شرکت کرده است انتخاب کند. انتخاب این کدها از طریق دفترجه انتخاب رشته انجام میشود که هنوز منتشر نشده.
- دانش آموزان میتوانند کد رشته های صرفا بر اساس سوابق تحصیلی یا همان رشته های بدون کنکور را در همین 150 انتخاب سراسری خود وارد کنند. انتخاب کد رشته های بدون کنکور از طریق دفترچه ی انتخاب رشته صرفا با سوابق تحصیلی میباشد که هنوز منتشر نشده است.
- داوطلب باید کدرشته های دانشگاه غیر انتفاعی را نیز بعد از خرید کارت غیر انتفاعی در سایت وارد کند.
- در چینش انتخاب ها اگر داوطلب رتبه بالاتر داشته باشد ولی رشته ای را بالاتر بزند دلیل بر قبولی او نیست برای مثال بین رتبه ی 300 و 301 اگر رتبه 301 پزشکی شیراز را بالاتر زده باشذ و 300 پایین تر زده باشد دلیل برا آن نمیشود که رتبه 301 پزشکی شیراز قبول شود چون سیستم بر اساس ترتیب رتبه ها پیش میرود نه اولویت ها.
- انتخاب رشته آزاد در رشته های پزشکی، دندان، دارو، دام پزشکی در چنیش های سراسری و در فرم انتخاب رشته سراسری باید وارد شود.
مقاله معرفی رشته های تجربی و دانشکاه ها مطرح آن پیشنهاد میشود.
انتخاب رشته دانشگاه آزاد
انتخاب رشته دانشگاه آزاد در سایت azmoon.org انجام میشود. به جز چهار رشته ی پزشکی، دندان پزشکی، دارو سازی و دام پزشکی برای وارد کردن باقی رشته های دانشگاه آزاد دواطلب باید به سایت دانشگاه آزاد مراجعه کند. داوطلب میتواند 100 کد رشته محل از دفترچه ی رشته های دانشگاه آزاد را انتخاب و در سایت وارد کند.
- دریافت کارنامه اولیه اولیه کنکور سراسری و بررسی مجاز بودن داوطلب
- مراجعه به سایت انتخاب رشته دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org
- دانلود و مطالعه دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد
- اولویت بندی کد رشته محل های انتخابی
- پرداخت هزینه انتخاب رشته دانشگاه آزاد
- تکمیل فرم انتخاب رشته دانشگاه آزاد
همچنین شما عزیزان اگر قصد دارید انتخاب رشته دقیق و اصولی انجام دهید حتما با ما در ارتباط باشید.
مقاله ی انتخاب رشته دقیق و اصولی پیشنهاد میشود.