بهترین توصیه ها برای انتخاب رشته درست، دقیق و اصولی
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
کلیاتی در مورد اصول و چینش انتخاب رشته
هر ساله حدود یک ماه بعد از کنکور سراسری در تابستان و عموما مرداد ماه فرآیند انتخاب رشته آغاز میشود. داوطلب باید برای انجام این مرحله از زندگی خود با شناخت کامل از علایق و استعدادهایش بهترین تصمیم گیری را داشته باشد.
به طور کلی هر داوطلب باید 150 کد رشته سراسری و 100 کد رشته ی آزاد را اولویت بندی کرده و در بازه ی زمانی مشخص شده، انتخاب های سراسری را در سایت sanjesh.org و انتخاب های آزاد را درسایت azmoon.org وارد کند. اگر داوطلبی اصول و نکات ضروری را رعایت نکند، سرنوشت و آینده ی تحصیلی و شغلی خود را تحت تاثیر قرار میدهد.
توصیه میشود حتما مقاله اشتباهات انتخاب رشته را مطالعه کنید تا دچار این اشتباهات نشوید.
توجه به علاقه، شهریه، سطح دانشگاه، بازار کار رشته ها، امکان مهاجرت برای رشته ها و مسافت یک دانشگاه از مهم ترین نکات برای این تصمیم سرنوشت ساز است.
سوالی که مطرح است این است که چینش های انتخاب رشته به صورت کلی باید چگونه باشد؟
طبق اصول کلی، 10 الی 15 درصد چینش های اول باید انتخاب های خوش بینانه ی داوطلب بباشد، 60 الی 70 درصد بعدی طبق اصول و یک استراتژی درست باید انتخاب های واقع بینانه و منطقی داوطلب باشد و در نهایت 15 الی 20 درصد از انتخاب های پایانی باید انتخاب های بدبینانه ی داوطلب باشد.
نکته مهم ویژه ی داوطلبان گروه تجربی این است که باید بدانند رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دام پزشکی دانشگاه آزاد نیز باید در همان 150 چینش سراسری لحاظ شود ولی الباقی کد رشته ها که مربوط به رشته های دیگر هستند در سایت دانشگاه آزاد و جزو 100 انتخاب آزاد قرار میگیرند.
کمک گرفتن از یک مشاور برای انتخاب رشته چقدر میتواند موثر باشد؟
قطعا بهترین راه برای یک انتخاب رشته ی صحیح و اصولی کمک گرفتن از شخصی میباشد که در این زمینه تخصص، تجربه و مهارتی کافی دارد.
یک مشاور انتخاب رشته میتواند در مورد اینده ی شغلی و بازار کار رشته ها اطلاعات اصولی و دقیقی به شما ارائه دهد تا انتخابی هدفمند و درست داشته باشید.
مشاورین آکادمی فرهنگ با استفاده از به روز ترین اطلاعات و جزئیات در رابطه با اصول انتخاب رشته و دانشگاه ها و آینده ی شغلی و امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر هر رشته میتوانند با توجه به توانمندی های شما و علاقه تان در راستای این تصمیم سرنوشت ساز راهنمای شما باشند. شما عزیزان میتوانید در بخش افتخارات فرهنگ قبولی های کنکور سالهای گذشته را مشاهده کنید.
دیگر نکات مهم و ضروری برای انتخاب رشته اصولی چه نکاتی هستند؟
شهریه:
دانشگاه های مختلف شهریه های متفاوتی نیز دارند، در نظر داشته باشید که هر سال به شهریه ی دانشگاه ها 20 درصد اضافه میشود. شهریه ی دانشگاه های غیر انتفاعی، پیام نور، آزاد، شبانه و پردیس با یکدیگر متفاوت هستند.
خوابگاه:
توجه به امکانات خوابگاهی دانشگاه ها از نکات مهم انتخاب رشته میباشد. برخی دانشگاه های ازاد خوابگاه ندارند و دانشجو باید به فکر اجاره کردن خانه یا استفاده از خوابگاه خصوصی برای تحصیل باشتد.
شرایط شهر مورد نظر:
امکانات رفاهی و شرایط آب و هوایی و حتی هزینه های شهر مورد نظر، موارد مهمی هستند که داوطلب باید به آنها توجه کند، بعضی از استان ها آب و هوای خشک تر، بعضی سرد تر و حتی بعضی آلوده تر هستند.
امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:
باید در نظر داشته باشید که اگر رشته ای را برای مقطع کارشناسی انتخاب کرده اید امکان ادامه تحصیل در این رشته برای مقاطع بالاتر مثل کارشناسی ارشد و دکتری در چه زیر شاخه هایی امکان پذیر است برخی از رشته ها هنوز برای مقاطع ارشد و دکتری امکان ادامه تحصیل ندارند.
امکان مهاجرت:
بعضی رشته ها در کشورهای دیگر نیز مورد تایید و پذیرش هستند. اگر داوطلب به مهاجرت فکر میکند باید رشته ای را انتخاب کند که در فراتر از مرزهای کشور خودش دارای آینده ی شغلی و مالی باشد.
بومی بودن و غیر بومی بودن رشته:
بومی بودن یک رشته به طور خلاصه یعنی برای پذیرش در آن رشته 60 درصد الویت با کسانی است که بومی همان منطقه و دانشگاه هستند و 40 درصد باقی مانده از افراد غیر بومی پذیرش میشود.
طبق اصول انتخاب رشته داوطلب باید در ابتدا دانشگاه های بوم خودش را در انتخاب هایش لحاظ کند.
برای اطلاع از جزئیات بیشر در مورد فرآیند انتخاب رشته میتوانید با ما ارتباط برقرار کنید.