اشتباهات انتخاب رشته
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
توضیحاتی کلی در مورد انتخاب رشته
بعد از کنکور سراسری و گذراندن این مرحله، چالش بعدی مسلما انتخاب رشته ای است که باید توسط دانش آموزان و مشاوران انجام شود تا بخش اعظم مسیر زندگی فرد رقم بخورد.
انتخاب رشته به نوعی انتخاب آینده و سرنوشت هر فرد میباشد. حداقل چهار سال در رشته ای که قبول میشویم تحصیل میکنیم و اگر این رشته با روحیات ما سازگار نباشد چالش هایی را به دنبال خواهد داشت.
همچنین آگاهی نداشتن و آشنا نبودن با واحدهای درسی رشته ی انتخاب شده یا آینده ی شغلی و شرایط کاری آن رشته در ایران و شرایط برای مهاجرت میتواند عوامل مهمی باشد که لزوم یک انتخاب رشته ی تخصصی را برای ما عیان میکند.
هر ساله تعداد زیادی از دواطلبان ممکن است با انتخاب رشته ی اشتباه، در رشته و محل مورد نظر قبول نشوند یا به دلیل انتخاب اشتباه از دانشگاه انصراف دهند.
در این مقاله اشتباهات رایجی که ممکن ات داوطلبان در انتخاب رشته انجام دهند را بررسی میکنیم.
مقاله ی (پردرآمدترین شغل های رشته تجربی را بشناسید!) پیشنهاد میشود.
نکات اصولی انتخاب رشته
اولین قدمی که میتواند از یک انتخاب رشته ی اشتباه جلوگیری کند، برری دقیق کارنامه ی اولیه کنکور سراسری میباشد. در این کارنامه درج میشود که داوطلب در کدام دوره مجاز به انتخاب رشته شده است.
دوره های مختلفی مثل: روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور و آزاد برای انتخاب رشته وجود دارد و دارای تفاوت های اساسی با هم هستند.
به جدول زیر دقت کنید تا تفاوت دوره های مختلف را در یک نگاه متوجه شوید.
پیشنهاد مقاله: چگونه خودم انتخاب رشته کنم؟
یکی دیگر از اشتباهات رایج، بی توجهی به میزان شهریه ی پرداختی برای دانشگاه ها است.
یکی از سوالات پر تکرار این است که شهریه ی دانشگاه ها از کم به زیاد چگونه است
به ترتیب زیر توجه کنید:
شبانه>غیر انتفاعی>آزاد>پردیس خودگردان>آزاد مازاد
طیق این ترتیب شهریه ی دانشگاه ها از کم به زیاد از راست به چپ نوشته شده است.
اشتباه بعدی در رابطه با خطایی است که ممکن است هنگام وارد کردن کد رشته محل های انتخابی در سایت سنجش رخ دهد.
لذا باید دقت داشته باشید که بعد از وارد کردن کد، رشته محل نمایش داده میشود و اگر کد وارد شده با رشته محلی که انتخاب کرده اید تفاوت دارد پس یعنی خطایی در وارد کردن کد انجام داده اید.
در نظر نگرفتن علاقه موضوع بعدی است که حائز اهمیت میباشد، اگر داوطلب در انتخاب های اولیه ی خود بدون توجه به میزان علاقه اش رشته ها را انتخاب کند و بعد در یکی از رشته ها قبول شود، به دلیل این که علاقه کافی ندارد یا باید انصراف دهد که فرصت های دیگرش را از دست میدهد و یا باید در طول دوره ی تحصیل بدون علاقه ی کافی شرایط رشته ی خود را تحمل کند.
موکول کردن فرآیند انتخاب رشته به روزهای پایانی از مشکلات دیگر است که باعث میشود فرد با عجله و بدون دقت این فرایند را انجام دهد و در نتیجه امکان خطا در این پروسه بالا میرود.
مورد دیگر میتواند بی توجهی به امکان استفاده یا عدم استفاده از خوابگاه میباشد.
داوطلب باید دقت کند در انتخاب رشته ی دانشگاه آزاد اگر دانشگاهی را مد نظر دارد آن دانشگاه شرایط خوابگاه را دارد یا خیر.
پیشنهاد مقاله: صفر تا صد انتخاب رشته کنکور
در این مقاله سعی کردیم با بررسی خطاهای رایج، آگاه سازی در جهت انجام انتخاب رشته ی کنکور سراسری را به شکلی اصولی و بدون خطا شرح دهیم.
بهتر است این فرآیند حساس و سرنوشت ساز راتحت نظر یک مشاوره ی با سابقه ی کنکور که تجربه ی کافی در این راستا دارد انجام دهید تا از بابت بی نقص بودن انتخاب رشته ی خود خیالتان راحت باشد.
تیم آکادمی فرهنگ دارای مشاورانی خبره در زمینه ی انتخاب رشته ی کنکور سراسری میباشد که میتوانید از طریق شماره تماس های ما در این راستا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
پیشنهاد مقاله: بهترین توصیه ها برای انتخاب رشته صحیح، دقیق و اصولی