چگونه درس بخوانیم؟ روش صحیح درس خواندن برای کنکور
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
روش مطالعه برای کنکور چه تفاوتی با روش مطالعه برای امتحانات مدرسه دارد؟
یکی از مواردی که دانش آموزان باید به آن توجه خوبی داشته باشند، تفاوت کنکوری درس خواندن و مطالعه ی شب امتحانی برای مدرسه میباشد.
مطالعه در سال کنکور باید به طور حساب شده و اصولی پیش برود.
در سال کنکور به دلیل حجم زیاد مطالب، دانش آموزان باید از تمام زمان خود نهایت استفاده را داشته باشند چرا که در این سال حساس و سرنوشت ساز نمیتوان طبق اصول مطالعه ی شب امتحانی پیش رفت و مثل ایام مدرسه و در زمان کم نتیجه و نمره ی خوبی کسب کرد.
این امر به سه دلیل اتفاق میافتد:
- در جلسه کنکور سراسری باید به تعداد زیادی سوال که از چندین درس مختلف طرح شده اند پاسخگو باشید
- زمان اهمیت زیادی دارد و باید اصول مدیریت زمان برای پاسخگویی به سوالات را بلد باشید
- حفظ کردن مطالب برای آزمون ها و کنکور راهکار مناسبی نیست و باید تمامی مطالب را به صورت مفهومی فرا گرفت.
پیشنهاد مقاله: راهکارهایی برای مدیریت زمان در کنکور
مطالعه کنکوری و مفهومی یعنی چه؟
برای آزمون مهمی مثل کنکور باید مطالعه ی مفهومی داشت چرا که حفظ کردن مطالب باعث میشود شما در جلسه ی کنکور نتوانید به سوالات چالشی و ترکیبی ای که توسط طراح آزمون لحاظ شده است پاسخگو باشید.
اصولا طراح سوالات کنکور و یا حتی آزمون های آزمایشی مطالب را با هم ترکیب میکنند و اگر دانش آموزان مفهوم آن مبحث را بلد نباشند قادر به انتخاب گزینه درست نخواهند بود.
یکی از موارد مهم در مفهومی خواندن، استفاده از تجسم کردن و تمرکز کردن روی شکل های کتاب درسی است. تجسم کردن برای مثال یعنی زمانی که شما در حال مطالعه ی فصل دو زیست شناسی (گوارش) هستید، توضیحات قسمت های مختلفی را که در متن درس وجود دارد، تجسم کنید و از روی شکل ها برای خودتان توضیح دهید.
همچنین باید یاد بگیرید که مطالب را باهم ترکیب کنید و خودتان را به جای طراح سوال قرار دهید.
در درس هایی مانند فیزیک، ریاضی و مسائل شیمی بهتر است ابتدا چند مثال تشریحی کنید و فرمول های مورد نظر را حل کنید و بعد به سراغ مباحث تستی بروید.
با توجه به اینکه از سال 1402 تاثیر دروس نهایی و تشریحی ها در کنکور برای دانش آموزان اهمیت بیشتری پیدا کرده است، مطالعه تستی و تشریحی عملا مکمل یکدیگر هستند.
در نتیجه دانش آموزی که به فکر رتبه ی خوب میباشد باید اولا به کتاب درسی تسلط داشته باشند تا بتوانند سوالات تشریحی را در امتحانات نهایی پاسخگو باشند و تراز مطلوب را کسب کنند سپس در تست و تست زنی قوی و مسلط شوند.
ترتیب خواندن مباحث و تست های آموزشی و سنجشی توسط یک مشاور متخصص در برنامه ی فردی شما قرار خواهد گرفت.
پیشنهاد مقاله: راهکار های مقابله با تنبلی در مطالعه
خلاصه نویسی، جمع بندی و مرور چگونه است؟
در این قسمت میخواهیم درباره ی خلاصه نویسی، جمع بندی و مرور صحبت کنیم.
خلاصه نویسی: وقتی صحبت از خلاصه نویسی میشود یعنی مطالب را گلچین کرده به شکلی که وقتی چند ماه بعد به سراغ آن مطالب برای مرور رفتیم، چارچوب کلی مباحث و دروسی که مطالعه کرده ایم برایمان یادآوری شود.
چند قانون در مورد خلاصه نویسی: تا زمانی که یک مبحث به اتمام نرسیده است خلاصه نویسی نکنید.
خلاصه هر فرد ویژه ی خود او میباشد پس از خلاصه ی دیگران استفاده نکنید.
رونویسی نکنید، عینا جزوه را کپی نکنید، بلکه مطالب مهم را بنویسید.
پیشنهاد مقاله: خلاصه نویسی برای کنکور
جمع بندی: یکی از مهم ترین اصولی که باید حتما در چهار الی شش هفته ی پایانی انجام شود. برای مثال بهتر است در روزهای آخر تصور کنید همه چیز را فراموش کرده اید. البته این احساس تا حد زیادی درست است اما با یک جمع بندی دقیق و اصولی و حل کردن و تحلیل سوالات این احساس فراموشی از بین خواهد رفت.
شرکت در کلاس های جمع بندی در روزهای پایانی کنکور نقش مهمی را برای دانش آموزان ایفا خواهد کرد.
مرور: وقتی صحبت از مرور درسی میشود، هدف اصلی جلوگیری از فراموشی آن مطالب میباشد. هرچقدر هم مطالعه ی خوبی داشته باشید، زمانی که مرور کافی ندارید، در دام فراموشی مطالب گرفتار میشوید.
میتوانید اینجا کلیک کنید تا نحوه ی مرور اصولی برای کنکور را مطالعه فرمایید.