انتخاب رشته دانشگاه آزاد
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
کلیاتی در مورد انتخاب رشته دانشگاه آزاد
ثبت نام کنکور سراسری و دانشگاه ازاد مجزا نیست اما انتخاب رشته ی دانشگاه ازاد به صورت جداگانه انجام میشود. انتخاب رشته کنکور سراسری در سایت سنجش و انتخاب رشته دانشگاه ازاد در سایت azmoon.org انجام میشود.
توجه داشته باشید که فقط رشته های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و دام پزشکی به صورتی هستند که انتخاب های ازادشان نیز همراه با انتخاب های سراسری انجام میشود و بقیه رشته ها به صورت جداگانه و در همان سایت azmoon.org چینش میشوند.
انتخاب رشته دانشگاه آزاد شامل 100 انتخاب کد رشته/محل میباشد.
داوطلبان باید در نظر داشته باشند دانشگاه آزاد نیازمند پرداخت هزینه میباشد.
نحوه بررسی فرم انتخاب رشته دانشگاه آزاد توسط نرم افزار سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به این شکل است که انتخاب های 1 تا 100 داوطلب به ترتیب بررسی می شوند. در صورتی که ظرفیت رشته محلی توسط رتبه های بالاتر تکمیل نشده باشد در اعلام نتایج نهایی دانشگاه آزاد آن رشته محل به عنوان قبولی داوطلب اعلام می شود. در غیر این صورت انتخاب های بعدی داوطلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پیشنهاد مقاله: لیست رشته های بدون کنکور سراسری
لازم به ذکر است کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز در همان کارنامه اولیه داوطلب مشخص شده است.
مراحل انتخاب رشته آزاد
داوطلب در ابتدا باید وارد سایت سنجش به نشانی sanjesh.org شود و کارنامه کنکور خود را دریافت کند. در قسمتی از کارنامه درج میشود که داوطلب مجاز به انتخاب رشته دانشگاه ازاد شده است یا خیر و چنانچه غیرمجاز شده باشدند نمیتوانند در دانشگاه ازاد انتخاب رشته کنند.
لازم به ذکر است داوطلب برای انتخاب رشته دانشگاه ازاد باید وارد سایت انتخاب رشته دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org شود، سپس دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد را دانلود نموده و مطالعه کند بعد از ان کد رشته/محل های انتخابی خود را استخراج و اولویت بندی کند.( به ترتیب از 1 تا 100)
سپس داوطلب باید هزینه انتخاب رشته دانشگاه ازاد را پرداخت کرده و به تکمیل فرم ها بپردازد.
پیشنهاد مقاله: هر آنچه در مورد شهریه دانشگاه ها باید بدانید
تاثیر رتبه در انتخاب رشته دانشگاه آزاد + توضیح نحوه چینش انتخاب ها
هرچقدر رتبه داوطلب بهتر باشد و تراز بهتری نیز کسب کرده باشد، شانس قبولی اش بیشتر میشود. رتبه ای که باید مورد توجه قرار دهید رتبه در سهمیه نهایی میباشد. توصیه میشود دواطلبان حتما مقاله زیر را مطالعه کرده تا بتوانند بهنرین انتخاب رشته را انجام دهند.
پیشنهاد مقاله : اشتباهات انتخاب رشته
طبق اصول انتخاب رشته داوطلبان بهتر است 100 انتخاب خود را در سه گروه خوش بینانه، منطقی و بدبینانه اولویت بندی کنند.
- انتخاب های خوش بینانه: بهتر است 10 الی 15ر درصد انتخاب های داوطلب در این دسته بندی باشند. داوطلب در این دسته از انتخاب هایش شانس کمتری برای قبولی دارد ولی جون علاقه مند است ذر رشته ها و دانشگاه های خوبی خوبی تحصیل کند میتواند در ابتدای لیست الویت بندی اش آن ها رانیز انتخاب کند.
- انتخاب های منطقی: این دسته از انتخاب ها شامل 40 الی 55 درصد کد رشته/محل های انتخاب داوطلب میباشد. این رشته ها رشته هایی هستند که سال های قبل داوطلبان با رتبه هایی نزدیک به رتبه ی داوطلب در آن رشته /محل پذیرفته شده اند و در سال پیش رو در صورت تغییر نکردن ظرفیت ها داوطلب در آن کد رشته /محل قبول خواهد شد.
- انتخب های بدبینانه: شامل 20 الی 30 درصد انتخاب ها خواهد شد و عموما انتخاب هایی هستند که داوطلب علاقه ی کمی به آنها دارد و به عبارتی میشود گفت قبولی در آنها تضمین شده است.
درنظر داشته باشید مشاوران آکادمی فرهنگ میتوانند در این زمینه بهترین راهنمایی ها را بری شما داشته باشند.