جمع بندی کنکور انسانی
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
جمع بندی کنکور انسانی را در این مقاله از پانسیون مطالعاتی دخترانه فرهنگ بررسی می کنیم.
جمع بندی کنکور انسانی
برای موفق شدن در کنکور انسانی نباید از جمع بندی غافل شوید. زیرا جمع بندی باعث می شود تا شما به مباحث خوانده شده تسلط بسیار بالایی پیدا کنید و هر سوالی مرتبط با آن مباحث باشد را به خوبی و با سرعت بالا حل کنید.
اما هدف از جمله بندی مرور نهایی به گونه ای است که کاملا در ذهن شما طبقه بندی شوندکه باعث می شود در هر زمانی به خوبی بتوانید اطلاعات خوانده شده را به یاد آورید.
چطوری به جمع بندی کنکوری انسانی دست پیدا کنیم؟
قطعا تا الان شما ساعات طولانی را برای مطالعه کنکور زمان گذاشتهاید؛ اما این را به یاد داشته باشید وقتی جمع بندی اصولی انجام ندهید تلاش چندین ساله شما بی ثمر خواهد ماند. جمعبندی کنکور انسانی در دو بازه زمانی اتفاق میافتد: اولین زمان در دوران عید و دومین یا بهتر است بگویم اصلیترین زمان، در ماههای آخر مانده به کنکور. استفاده از این دو بازده زمانی معجزه میکند!
روش جمع بندی کنکور انسانی، از نظر هر موسسه یا مشاور متفاوت است اما شما باید روشی را انتخاب کنید که رتبه برترها با آن موفق شده اند نه هر روشی که هر شخصی می گوید. زیرا کنکور زمان آزمون و خطا کردن نیست.. آکادمی فرهنگ در این مطلب، بهترین نکات برای جمع بندی کنکور انسانی که کمتر کسی درباره آنها صحبت کرده را بیان میکند. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
برنامه ریزی اصولی برای رشته انسانی
دوران جمع بندی مانند هر دوران دیگری از کنکور، نیاز به یک نقشه راه مشخص و دقیق است به گونه ای که شما می دانید . داشتن این نقشه راه، شروع خوبی برای برنامه ریزی جمع بندی کنکور انسانی است که در نهایت، نتیجه آن چیزی جز رتبه برتر نخواهد بود. اما اگر نسبت به این پروسه بی توجه باشید و بدون برنامه پیش بروید، نباید انتظار اتفاقات خوبی را داشته باشید. زیرا در تمام مسیر زمانی که برنامه مشخصی ندارید، ذهن شما به دنبال پیش بینی آینده است مثلا: آیا می توانم همه مطالب را جمع کنم؟ آیا در این بازه زمانی موفق خواهم شد؟ اما وقتی یک برنامه دقیق داشته باشید، دیگر ذهن شما به دنبال پیش بینی آینده نخواهد بود در نتیجه بدون حواس پرتی میتوانید جمع بندی مفید داشته باشید.
همینطور شما می توانید مقاله ی بهترین روش برنامه ریزی کنکور انسانی را نیز بخوانید.
مراحل بندی کنکور انسانی
تعیین هدف:
باید اول در نظر داشته باشید از جمع بندی می خواهید به چه نتیجه ای برسید یا اصلا قرار است چه مباحثی را جمع بندی کنید. از هدف گذاری برای جمع نبدی غافل نشوید.
مرحله تعیین سطح:
برای تعیین سطح می توانید رد آزمون های آزمایشی شرکت کنید ونسبنت به تراز و درصد های کسب شده، برای هر درس بگویید در چه سطحی هستید ، وقتی سطح هر درس را مشخص می کنید، می دانید که در کدام درسها ضعیفتر و در کدامها قویتر هستید. سپس نسبت به اطلاعاتی که بدست می آورید، برنامه ریزی اصولی طبق نقاط ضعف و قدرتتان انجام می دهید تا نقاط قوت را به تثبیت برسانید و نقاط ضعف را به نقاط قوتتان تبدیل کنید.
حذفیات سازمان سنجش:
هر ساله سازمان سنجش یکسری حذفیات برای هر درس می دهد که اگر می خواهید جمع بندی نزدیک به کنکور انجام دهید، حتما از این مباحث چشم پوشی کنید زیرا زمان شما بیهوده هدر خواهد رفت.
حذفیات درس های نخوانده:
اگر مباحثی وجود دارند که تا الان آن ها را مطالعه نکرده اید و در بازه زمانی جمع بندی عید هستید، به هیچ عنوان سراغ این مطالب نروید زیرا زمان کافی برای به تسلط رسیدن در آن ها ندارید و نیم توایند از زمان خود به طور بهینه استفاده کنید.
البته دقت کنید که این موضوع را با مشاور تحصیلی خود هماهنگ کنید زیرا ممکن است یکسری مباحث حفظی ساده باشند یا حتی یکسری از مباحث بسیار تست خیز هستند و اگر آن ها را حذف کنید، انتخاب درستی نخواهد بود. که طبق نظر مشاور با توجه به شرایط شما، در نظر بگیرد خواندن این مباحث بهترین گزینه است.
حتماً باید برنامه مشخصی برای جمع بندی خود داشته باشید. برنامهریزی برای جمع بندی کنکور رشته انسانی باید کاملاً منطقی، انعطاف پذیر و قابل دستیابی باشد. به هیچ عنوان از روی هیجان، برنامه ریزی که غیر اصولی است ننویسید. مثلا روزی 18 ساعت درس خواندن منطقی نیست. بلکه سعی کنید از یک برنامه ریزی کاربردی در حین حال اصولی برای بالا بردن سطح مطالعاتون استفاده کنید. اگرچه برای بازه های جمع بندی که حساسیت بالایی دارند، ترجیحا با یک مشاور حرفه ای پیش بروید.
آشنایی با روش هفت خان جمع بندی به زبان ساده
اگر بخواهیم جمع بندی را به صورت یک پروژه در نظر بگیریم، باید هفت خان یا هفت مرحله را پشت سر بگذارید تا بتوانید بهترین روش جمع بندی کنکور انسانی را برای خودتان مشخص کنید.
- خان اول: مشخص کردن پیش نیازهای جمع بندی کنکور انسانی
- خان دوم: انتخاب بهترین روش برای جمع بندی کنکور انسانی
- خان سوم: نوشتن اهداف کلی شما از برنامه ریزی و تهیه یک برنامه کوتاه مدت
- خان چهارم: انجام آزمایشی جمع بندی تعیین شده
- خان پنجم: ارزیابی و رفع مشکلات احتمالی
- خان ششم: تهیه برنامه جمع بندی اصلی
- خان هفتم: سنجش و ارزیابی نهایی برنامهریزی مطالعاتی
شما میتوانید برای پیدا کردن یک روش جمع بندی اصولی از این مراحل استفاده کنید. در نظر داشته باشید که مرحله اول تا پنجم را باید در یک یا دو روز انجام داده و وضعیت آن را به طور کامل مشخص کنید. مرور و جمع بندی کنکور انسانی نیاز به زمان کافی دارد. بنابراین نسبت به ارزشمندترین داراییتان یعنی زمان ، هوشیار باشید. البته قبل از انجام هفت خان، در نظر بگیرید هدف اصلی شما از قبولی در کنکور چیست.
همچنین می توانید مقاله ی ضرایب رشته انسانی در کنکور را نیز بخوانید.
استفاده از منابع خوب برای جمع بندی کنکور انسانی
انتخاب بهترین منابع برای جمع بندی موضوع بسیار حساسی است. زیرا شما باید طبق سطحی که دارید، یک منبع متناسب انتخاب کنید. اگر سظح شما بسیار ضعیف است از جمع بندی خیلی سبز شروع و اگر سطح قوی دارید، اولویت خود را بر روی آزمون های آزمایشی بزارید و در کنار آنها یک منبع جمع بندی خوب داشته باشید.
البته قبل از هر منبع جمع نبدی، حتما از کنکورهای سال های قبل غافل نشوید. زیرا تجربه ثابت کرده، ایده گرفتن از برخی سوالات کنکورهای سال های قبل، می تواند دوباره در کنکورهای سال های بعد تکرار شود.
از انجام چه کارهای در جمع بندی باید دوری کنیم؟
وقتی حرف از جمع بندی کنکور انسانی میشود همیشه به یاد کارهایی میافتیم که باید آنها را انجام دهیم اما کارهایی هم وجود دارد که در جمع بندی کنکور، به هیچ وجه نباید انجام دهید. یکی از این موارد تفریح های بیش از حد یا زیاد درس نخواندن است که بیشتر از غرور کاذب دانش آموزان قوی می آید که در بیشتر مواقع همین موضوع باعث می شود عملکرد خوبی در روز کنکور نداشته باشند.
اگر دانش آموزان متوسط یا ضعیف هستید، باید روی نقاط قوت خود بیشتر کار کنید و در آن بخشها به تسلط کاملی برسید.
البته همانطور که گفتید همه این موارد بهتر است زیر نظر یک مشاور با تجربه انجام شود.
بهترین بازه های جمع بندی
تا اینجا با مهم ترین مراحل جمع بندی کنکور انسانی آشنا شدیم. اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که از چه زمانی جمع بندی را شروع کنیم؟ و بهترین زمان شروع جمع بندی کنکور انسانی چه زمانی است؟
بیشتر داوطلبان تقریبا ۱ تا ۳ ماه قبل از کنکور سراسری را به جمع بندی اختصاص میدهند. انتخاب روش جمع بندی در مدت زمان آن تاثیر بسیاری دارد. همچنین سطح علمی دانش آموز نیز میتواند تا حدی تاثیر گذار باشد.
اگر تمام مطالب درسی را به خوبی خواندهاید و تسلط کافی روی مطالب درسی دارید، بهترین زمان ۱ ماه تا ۴۰ روز قبل از کنکور سراسری است. یک نکته طلایی در جمع بندی کنکور انسانی وجود دارد که کلید موفقیت شما و تمام رتبه برترهای کنکور به حساب میآید و آن این است که حتما سوالات کنکور داخل و خارج ۱۰ سال گذشته را حل کنید و بعد از آن، پاسخنامههای آنها را به طور کامل تحلیل کنید. با این روش، هم با نمونه سوالات کنکور بیشتر آشنا میشوید و هم سطح علمی خودتان را میسنجید و میتوانید نقاط ضعفتان را بهبود داده و سریعتر برطرف کنید.
همچنین تجربه ثابت کرده، برخی از سوالات کنکور های سال های قبل با یک ایده مشابه در کنکورهای سال های بعد نیز می آیند.
سخن پایانی(جمع بندی کنکور انسانی)
ما در این مقاله به بررسی جمع بندی کنکور انسانی پرداختیم و نکات بسیاری کاربردی به شما ارائه دادیم. اگر به مواردی که به شما گفتیم به طورکامل عمل کنید قطعا با جمع بندی اصولی که پیش می برید، به موفقیت بالایی در کنکور سراسری دست خواهید یافت و جزو رتبه های برتر خواهید شد.
از شما متشکریم که تا اینجای مقاله با ما همراه بودید امیدواریم در مسیر کنکور سراسری با آگاهی کامل و پشتکار، به نتیجه دلخواهتان برسید. موفق باشید.