مدیریت زمان در دوران کنکور
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
مدیریت زمان در دوران کنکور را در این مقاله بررسی می کنیم .
بهترین روش مدیریت زمان
یکی از بزرگترین مشکلات دانش آموزان کنکوری، نداشتن مدیریت زمان است.
تا حالا به این فکر کرده اید چرا رتبه برترهای کنکور، توانایی حل سوالات در بازه زمانی تعیین شده را دارند؟
مدیریت زمان در سر جلسه آزمون، یکی از مهمترین مهارتهایی است که دانشآموزان باید آن را به طور مؤثر بیاموزند.
در شرایطی که دقت، تمرکز و تسلط بر مطالب به حداکثر خود میرسد توانایی سازماندهی و تخصیص بهینه زمان میتواند تأثیر مستقیمی بر نتایج نهایی داشته باشد.
زمان در آزمونها نه تنها محدود است، بلکه فشار روانی و استرس ناشی از آن میتواند بر عملکردشما تاثیر زیادی بگذارد.
بنابراین، یادگیری تکنیکهای مؤثر در مدیریت زمان به دانشآموزان این امکان را میدهد که به بهترین نحو از زمان خود بهرهبرداری کنند.
ما در این مقاله به بررسی مدیریت زمان در دوران کنکور خواهیم پرداخت؛ پس با ما همراه باشید.
چرا باید مدیریت زمان داشته باشیم؟
1.زمان بهینه: اگر مهارت مدیریت زمان را چه در دوران کنکور چه سر جلسه آزمون داشته باشید، بهترین بهره وری را درمدیریت زمان خواهید داشت.
البته وجود برنامهریزی اصولی، تا حد زیادی باعث میشود شما مدیریت زمان داشته باشید و از زمان خود در هر مرحله، بهترین استفاده را ببرید.
- کاهش استرس:داشتن یک برنامه ریزی اصولی باعث برنامه درست در تمام پارتهای مطالعاتی می شود، پس باید طبق یک برنامه اصولی پیش بروید، در نتیجه از بحرانهای ناشی از کمبود وقت، جلوگیری میکنید و استرس و فشار روانی در شما کاهش می یابد.
وقتی شما برنامهریزی کردهاید و میدانید در چه پارت مطالعهای، چه درسی را بخوانید و تمام زمان شما مدیریت شده است، مغز شما میداند که در انتهای روز یا در انتهای هفته یا حتی در انتهای ماه در چه جایگاهی خواهد بود و شما چه مطالبی را جمعبندی خواهید کرد و به چه سطحی خواهید رسید.
به همین دلیل، ذهن شما درگیر پیش بینی آینده نمی شود و شما دچار استرس نمیشوید. وجود استرس اختلال بزرگی در یادگیری شما ایجاد میکند.
- تعادل بین تفریح و درس: وقتی شما برنامهریزی اصولی داشته باشید، میتوانید بین تفریح و درس خود یک تعادل ایجاد کنید. همه موارد تنها به یک مدیریت زمان اصولی و دقیق برمیگردد به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم، به طور حتم از یک مشاور حرفهای یا پانسیونهای مطالعاتی استفاده کنید تا از یک برنامهریزی شخصی سازی شده بهره مند شوید.
- 3. حل سوالات مطمئن: در آزمونهای آزمایشی و هم در کنکور سراسری، اول به سراغ سوالات مطمئن بروید. چون در حل سوالات مطمئن شما شکی از اشتباه حل کردن ندارید و به این نوع تیپ سوالات تسلط بالایی دارید.
پس به شما توصیه میکنیم، سر جلسه سوالات را به A,B,C تیپ بندی کنید و اول سراغ سوالات آسان یا به اصطلاح سوالات مطمئن A بروید و آنها را حل کنید.
در دور اول سوالات مطمئن را حل میکنید و در دور دوم به سراغ سوالات B یا سوالات متوسط می روید که ما در ادامه مقاله، این موضوع را به طور کامل بررسی میکنیم.
- حل سوالات بیشتر: در حل سوالات بیشتر شما به دورههای دوم و سوم میرسید. دردورههای دوم و سوم، به حل سوالات بیشتری می پردازید. به این گونه که شما با مدیریت دقیق زمان و تقسیم بندی آن بین سوالات، میتوانید سوالات بیشتری را حل کنید.
البته این موضوع در یادگیری دروس مختلف هم صدق میکند. به این گونه که شما با مدیریت زمان، از اتلاف وقت پیشگیری می کنید پس زمان بیشتری برای درس خواندن دارید.
تکنیک های کاربردی مدیریت زمان در دوران کنکور
1.تخمین مدت زمان پاسخ دهی:
قبل از شروع آزمون، تخمین میزنید که برای هر سوال و یا برای هر درس به چه میزان زمان احتیاج دارید. به طور کلی هر سوال چقدر زمان از شما خواهد گرفت.
برای مثال: از زمان درس زیست شناسی نمیتوانید برای درس ریاضی بگذارید چون یک درس مهم و مفهومی و رتبه ساز است. در صورتی که شما میتوانید از زمان درس زمینشناسی برای سایر درسهای دفترچه زمان بذارید. این یک تکنیک است برای استفاده از زمان یک درس با ضریب پایینتر برای یک درس با ضریب بالاتر و رتبه سازتر.
اما اگر نمیخواهید زمان هیچ درسی را برای درس دیگری بگذارید، باید حتما برای جلسه با خود ساعت ببرید و با استفاده از آن، یک زمانبندی درست برای آزمون در نظر بگیرید. به این گونه که برای هر درس حساب میکنید چه زمانی داده شده است.
به طور مثال: ۴۵ دقیقه برای درس زیست شناسی است و شما با کمک ساعت برای هر سوال یک زمان مشخص می گذارید. البته می توانید از کرنومتر برای تعیین زمان برای حل هر تست استفاده کنید.
2.برنامه ریزی دقیق و مدیریت زمان:
همانطور که می دانید، تا اینجای مقاله کمی در این مورد با شما صحبت کردیم. برنامهریزی دقیق از اهمیتی بالایی برخوردار است. همچنین شما میدانید که در چه بازه زمانی باید مرور انجام دهید. ولی باید زمان مشخصی برای تفریح و استراحت خود داشته باشید.
تکنیکهای مطالعه ای که مشاورها و رتبه برتر ها به شما آموزش میدهند، به شما کمک میکنند تا در مدت زمان تعیین شده، بهترین بهره وری را از دروس مطالعه خود داشته باشید. همچنین مرور مطالعاتی که در برنامه شما قرار میگیرد، باعث میشود شما از بازخوانی کل مطالب بعد از یک مدت زمان طولانی دور شوید. به دلیل اینکه، شما مرور روزانه، هفتگی و ماهانه انجام میدهید پس نیازی به بازخوانی مجدد مطالب در طولانی مدت ندارید.
3.اولویت بندی:
در برنامه ریزی خود حتما اولویت بندی قرار دهید به این گونه که مثلا: شما در درس ریاضی ضعیف هستید پس اولویت اول شروع روزتان با درس ریاضی خواهد بود.
بهترین نوع برنامه ریزی چه تحصیلی و چه کاری، برنامه ریزی با اولویت بندی است.
4.تکنیک پومودورو:
این نوع تکنیک به این صورت است که شما 25 دقیقه درس می خوانید و 5 دقیقه استراحت می کنید و تا 4 بار ادامه می دهید، سپس 15 تا نیم ساعت استراحت می کنید.
البته در بسیاری از پارت های روزانه، نباید با تکنیک پومودورو جلو بروید ولی برای اوایل شروع مطالعه این بهترین گزینه است تا با تمرکز بالا زمانتان را مدیریت کنید.
5.تکنیک TIME BLOCKING:
شناسایی فعالیت ها: اول فهرستی از کار هایی که می خواهید انجام دهید را تهیه می کنید. سپس برای هر کدام بازه زمانی تعیین می کنید.
در زمان های مشخص شده، فقط بر روی فعالیت مربوطه تمرکز کنید و از انجام کارهای دیگر خودداری کنید.
این کار به شما کمک می کند تا بهرهوری خود را افزایش دهید.
بازنگری و تنظیم: در پایان روز یا هفته به برنامه ریزی خود نگاهی بندازید و ببینید آیا زمان ها موثر بوده اند یا نیاز به اصلاح دارد.
اگر شما هم میخواهید بدانید که پانسیون مطالعاتی چگونه باعث ، افزایش مدیریت زمان شما سر جلسه ی آزمون می شود مقاله ی مطالعه در پانسیون مطالعاتی را مطالعه کنید .
نکات مهم مدیریت زمان در دوران کنکور سر جلسه آزمون
. حل سوالات ساده: سر جلسه کنکور اول به حل سوالات ساده بپردازید و بعد سوالات پیچیده. مثلا برای درس زیست شناسی اول به سراغ سوالات چند مورد صحیح است، نروید!
یا اگر شما یک مبحثی را حذف کرده اید، حتما روی آن دسته از سوالات ضربدر بزرگ بزنید تا دچار سردرگمی برای پیدا کردن سوالات نشوید.
. حل سوالات سخت:
حل سوالات سخت را برای دور آخر بگذارید.
اول سوالات آسان بعد متوسط و در آخر سخت.
به این گونه شما بهترین مدیریت زمان سر جلسه را انجام می دهید.
. بالا بردن مهارت تست زنی:
وقتی در کنار مفهومی درس خواندن، مهارت تست زنی خود را بالا می برید، می توانید با سرعت خیلی بیشتری به حل سوالات بپردازید.
به هیچ عنوان از تکنیک های تست زنی استفاده نکنید که برای یکسری تیپ سوالات خاص استفاده میشود. این تکنیک ها توسط یکی سری از اساتید بی تجربه به شما آموزش داده می شود و فقط باعث به دام افتادن شما در حد سوالات کنکور می شود.
بسیاری از طراحان کنکور، این تکنیک ها را شناسایی می کنند و سوالی متضاد با آن تکنیک ها طراحی می کنند پس حتما از تکنیک های حل تستی استفاده کنید که از خود مفهوم طراحی شده باشند.
اما برخلاف بسیاری از کنکوری ها، بالا رفتن مهارت تست زنی از تکنیک های تست زنی نمی آید بلکه از بالا رفتن مهارت شما پدیدار می شود.
بدین گونه که شما بعد از یادگیری یک مفهوم، به حل تست های آن می پردازید البته اول از تست های آموزشی شروع می کنید و بعد از دور دوم سراغ تست های زماندار می روید. به مرور زمان مهارت تست زنی شما بالا می رود و به راحتی می توانید زمانتان را مدیریت کنید.
. تکنیک ضربدر منها:
این تکنیک تفاوتی با معجزه سر جلسه کنکور ندارد.
وقتی توانستید یک سوال را حل کنید، کنارش یک مثبت می گذارید که در دور دوم به سراغ حل آن تست بروید و سردرگمی ذهنی برایتان ایجاد نشود. اما برای سوالاتی که نتوانستید حل کنید اما قصد حل کردن آن ها را دارید، کنارشان یک منها بزارید تا سری دوم تنها به حل تست ها بپردازید.
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم، سوالاتی که بنا به دلایلی قصد حل کردن آن ها را ندارید، یک ضربدر بزرگ روی آنها بکشید.
. عجله نکردن در حل سوالات:
یکی از عوامل مهمی که باعث عجله کردن شما در حل تست ها می شود، استرس است.
پس سعی کنید قبل شروع آزمون چند تا نفس عمیق بکشید تا کمی آرام شوید بعد شروع به حل سوالات کنید.
سخن پایانی پانسیون مطالعاتی دخترانه فرهنگ
با استفاده از مهارتهای مدیریت زمان، دانشآموزان میتوانند نه تنها اضطراب خود را کاهش دهند، بلکه با اطمینان بیشتری به سؤالات پاسخ دهند و فرصتهای بیشتری برای بازبینی و ویرایش پاسخها داشته باشند.
در این مقاله، ما به بررسی تکنیکها و استراتژیهای کلیدی برای مدیریت زمان در سر جلسه آزمون پرداختیم.
این تکنیک ها میتوانند به شما کمک کنند تا با اطمینان بیشتری به چالشهای آزمون پاسخ دهید و نهایتاً به نتایج مطلوب برسید.
از شما متشکریم که تا این قسمت از مقاله با ما همراه بودید.