روش مطالعه دروس عمومی
روش مطالعه دروس عمومی
برای کنکور تستی بخوانیم یا تشریحی ؟!
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
چرا معدل نهایی مهم است؟
فقط تستی کار کنیم یا فقط تشریحی؟ یا هر دو باهم کار کنیم؟
پس اگر می خواهید به جواب این سوالات برسید در ادامه با ما همراه باشید …..
کنکور سال ۱۴۰۲ اولین کنکور که تاثیر مستقیم معدل را داشته و به همین دلیل بسیاری از داوطلبان را با چالشهای زیادی روبهرو کرده است. تغییرات کنکور سال ۱۴۰۳ نیز کماکان مانند آزمون سراسری ۱۴۰۲ است، با این تفاوت که تاثیر مستقیم معدل نهایی به ۵۰% بهطور قطعی افزایش پیدا کرده است. همین امر موجب شده داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ با یک دوراهی و عدم هماهنگی بین مطالعه دروس به روش تشریحی یا تستی روبهرو شوند. از طرفی برابر بودن میزان تاثیر آزمون سراسری و معدل نهایی نیز برمیزان مردد بودن داوطلب و نگرانی او میافزاید.
زمانی که در آزمونهای نهایی تاثیر مستقیم را داریم، بدین معناست که معدل نهایی نیز بسیار مهم است. تجربهای که ما از آزمونهای نهایی سال ۱۴۰۲ داریم، نشان میدهد که سطح سوالات نهایی اولاً با سالهای قبل آن قابل مقایسه نبوده و هیچ سنخیتی با یکدیگر نداشته است و تفاوت آشکاری با یکدیگر دارد.
ثانیاً تصحیح اوراق در سال ۱۴۰۲ کاملاً تغییر کرده است. تنها با درنظر گرفتن همین دو مورد میتوان نتیجه امتحانات نهایی سخت ۱۴۰۲ را بیان کرد. در سالهای قبل از تغییرات ۱۴۰۲، حدود ۸۰۰۰ معدل کتبی و نهایی ۲۰ داشتیم اما سال ۱۴۰۲، تنها یک نفر معدل نهایی ۲۰ کسب کرده است. همین امر کافی است تا پی ببریم چه میزان تفاوت میان سال ۱۴۰۲ و سالهای قبل وجود داشته است. حال مشخص است که امتحان نهایی سال ۱۴۰۳ بسیار مهم است و باید آن را جدی گرفت.
بسیاری از مدارس و موسسات با توجه به مصوبههای کنکور ۱۴۰۳ تنها برای امتحان نهایی تدریس و کلاس برگزار میکنند. برخی دیگر تنها کنکور و تستی مطالعه کردن را درنظر دارند و برخی دیگر هر دو را با یکدیگر. اما اینکه داوطلب کنکور ۱۴۰۳ برمبنای کدامیک درس بخواند و بدون نگرانی از غافل شدن هر یک از روشهای تستی یا تشریحی ادامه دهد باید براساس منطق و مدیریت برنامهریزی باشد.
اما چگونه؟ باید براساس روشی پیشروی کنیم، که هر دو تیپ مطالعه را پوشش دهد. تفکر فقط تستی یا تشریحی خواندن، یا هر دو روش مطالعهای وجود ندارد و سوال مطرح شده از ابتدا غلط است. داوطلب باید یک روندی که هر دو تیپ مطالعه را پوشش میدهد، انتخاب و طبق آن برای امتحان نهایی و کنکور آماده شود.
از سوالات امتحان نهایی ۱۴۰۲ میتوان متوجه شد که شکل و تیپ سوالات به کنکور شباهت بیشتری پیدا کرده و سال به سال به آن نزدیکتر خواهد شد. در امتحان نهایی امسال، سوالات….
مفهومی شده است.
ترکیبی شده است.
از مطالب غیرقابل پیش بینی سوال طرح شده است.
مطالب غیرمهم، مهم شدهاند.
همه این تغییرات، دقیقاً مشابه آن چیزی است که در کنکور هر سال دیده میشد. هر سال در کنکور سوالات جدیدتر، مفهومیتر و ترکیبیتر میشوند و این موضوع دقیقا همان چیزی است که در امتحانات نهایی رخ خواهد داد. پس روند مطالعه باید سیر منطقی کنکور باشد.
نحوه درس خواندن برای دروس عمومی کنکور
همانطور که گفته شد، روند مطالعه باید سیر منطقی کنکور باشد. اما چگونه و بر چه اساسی باید مطالعه کرد؟ مطالعه باید با محوریت کتاب باشد. با محوریت کتاب درس خواندن یعنی…
مهمترین منبع؛ کتاب درسی دروس عمومی
مطالعه بر محوریت کتاب درسی است و این یعنی تمامی مطالب کتاب، خطبهخط توضیحات، پاورقیها، تمارین و هرآن چه که در کتاب درسی است، آموزش داده شود و دبیر مطمئن شود دانشآموز مطالب را درک کرده، در نهایت دانشآموز موظف است، تمامی مطالب را فراگرفته و کار کند. پس از یادگیری کامل مطالب کتاب، دانشآموز باید از آن مطالب تست بزند. درواقع ابتدا تمام کتاب تشریحی یادگرفته میشود و سپس تستهای مرتبط زده میشوند.
یادگیری مطالب اضافه را کنار بگذارید.
برای یادگیری و تمرین مطالب اضافه و فراتر از کتاب درسی زمان نگذارید. بسیاری از دبیران زیست، فیزیک، شیمی و دیگر درسهای رشتههای دیگر، یکسری مباحث را که در کنکورهای سالهای قبل، مثلاً سالهای ۹۵ یا ۹۸ بوده را، همچنان آموزش میدهند و برای آنها زمان میگذارند. درصورتی که سبک و سیاق کنکور در سالهای اخیر عوض شده، تکرار و حضور سوالات این شکل مطالب تقریباً غیرممکن است.
به عنوان مثال، برخی دبیران فیزیک همچنان مبحث چگالی را آموزش میدهند، در صورتیکه سوالات این مبحث، در کنکورهای اخیر دیده نشده است. مباحثی در زیست شناسی است که به نسبت قبل در کنکور سوال نمیآید اما همچنان دبیرانی هستند که این مطالب را آموزش میدهند. اصولاً تفکر برخی دبیران اینگونه است که چون مبحثی بسیار مفید است پس باید آموزش داده شود اما آخرین سوال کنکور آن مطلب برای ۱۰ سال اخیر است.
متاسفانه داوطلب نیز از عدم حضور آن دسته از مباحث، اطلاع نداشته و با حجم زیادی از مطالب روبهرو خواهد شد. وظیفه دبیران این است که آنچه را که در کنکور میآید، شناسایی و به دانشآموزان منتقل کنند. حذفیات را آموزش ندهند و برای مطالب مهمتر و با احتمال بیشتر زمان بگذارند.
مطالب باید بدانیم را با حذفیات اشتباه نگیریم!
دانشآموز ما موظف است مطالب حذف شده برای کنکور را بشناسد و زمان را صرف مطالعه آنها نکند. اما مواردی از قبیل بیشتر بدانیم، برای مطالعه بیشتر و مطالبی که در کتاب درسی در ظاهر نوشتار بیشتر ذکر شدهاند که بسیاری از داوطلبین را به شک میاندازد که آن مطالب را مطالعه کند یا خیر؟ اولاً این کلمات تحت عنوان بیشتر بدانیم ذکر شدهاند نه بیشتر ندانیم! پس مطالعه آنها نه تنها ضرری ندارد بلکه مفید است. ثانیاً مسئولین سازمان سنجش خود نیز گفتهاند مطالب برای مطالعه کردن است نه مطالعه نکردن!
اتفاقاً مطالعه این موارد برای کنکور مهم است. اما مطالب حذف شده که اعلام میشود، لزومی ندارد زمان گذاشته و مطالعه داشته باشیم.
در زمان مطالعه و درس خواندن هیچ چیز را نگوییم که مهم نیست اتفاقا آنهایی که غیرمهم به نظر میآیند مهم هستند و در واقع غیرمهمه، مهمه و برای طراحان سوالات کنکور و نهایی دارای اهمیت بیشتری هستند و باید به آنها توجه ویژهای کرد.
هدف گذاری مطالعاتی و نوع مطالعه هر داوطلب بسته به شرایط تحصیلی، قوی، متوسط یا ضعیف بودن او متفاوت است و باید براساس خود داوطلب و درجهت مقایسه با خودش از این الگوی مطالعاتی پیروی کند. بسیاری از داوطلبین هستند که ترجیح میدهند همان مطالعه تستی کنکور را ادامه دهند و در کنکور عملکرد بیشتری داشته باشد و دستهای دیگر برعکس، اولویت را به مطالعه به روش تشریحی داده و براساس آن مطالعه میکنند.
نقش مشاور تحصیلی داوطلب در این مسئله پررنگ است چرا که او باید با شناختی که از داوطلبین خود دارد، باید هر یک را براساس؛ قوی، متوسط و ضعیف بودن، متفاوت هدایت کند.
دانشآموزان قوی
بسیاری از دانشآموزان قوی از آن دسته داوطلبینی هستند که ترجیح میدهند بیشتر تست بزنند تا تشریحی مطالعه کنند. توصیه ما به داوطلبین قوی، این است که تشریحی نویس باشند؛ دانشآموزان قوی از آن دسته دانشآموزانی هستند که درس را سریع متوجه میشوند و سوالات را میتوانند پاسخ دهند. اما زمانی که در برگه امتحانی میخواهد به سوال پاسخ دهد نمیتواند پاسخ را بنویسد و جملات را کنار یکدیگر بیان کند با اینکه از آن آگاهی دارد. تشریحی نویسی مخصوص دانشآموزان باهوش، زرنگ و درس خوان است که مطلب را یادگرفتهاند و از پاسخ سوالات آگاهی دارند. اما باید بیشتر در جهت پاسخ تشریحی دادن به سوالات، تمرین و تکرار بیشتری داشته باشند.
دانشآموزان ضعیف
دانشآموزان ضعیف، دانشآموزانی هستند که در برخی دروس ضعف دارند و نباید در این دروس وارد معقوله تست زنی شوند. توصیه ما به این دسته از دانشآموزان این است که آنقدر در تشریحی خوانی مطالب تمرین و تکرار کنند و سوالات تشریحی کار کنند تا ضعف تست زنی خود را در تشریحی پاسخ دادن جبران کنند.
دروس حذف شده از کنکور یا همان دروس عمومی را باید بهواسطه تاثیر مستقیم نمرات نهایی جدی گرفت. چون این دروس در کنکور حذف شدهاند تنها مطالعه و پاسخ تشریحی دادن به آنها را باید انجام داد. معلمان دروس عمومی باید این موضوع را درنظر بگیرند که، سوالهای امتحان و روش تدریس در کلاس براساس روشهای تشریحی باشد. روندی را که در سالهای قبل اجرا میکردند را لازم نیست ادامه دهند.
به عنوان مثال، دبیران ادبیاتی را داریم که همچنان براساس کنکور و آزمون تستی تدریس میکنند، امتحان میگیرند و گاهاً نمرات به همان شکل. علت اصلی اجرای این روش، بهدلیل عادت کردن آن دبیر پس از ۲۰ سال تدریس است و الان هم همچنان همانگونه عمل میکنند. این دبیر باید بداند که تنها کتاب، کتاب درسی ادبیات است، آرایههای سال دوازدهم تنها باید تدریس شود، دستور تنها سال دوازدهم، نوع سوال تنها تشریحی است و حاشیههای تستی و نکاتی را که لزومی به دانستن نیست را باید حذف کند. نه انرژی داوطلب را بگیرد و نه زمان او را جهت خواندن مطالب غیرضروری تلف کند.
سوالات تشریحی کم از سوالات تستی ندارند!
با توجه به سخت شدن سوالات آزمونهای تشریحی نهایی، این سوال برای بیشتر داوطلبان پیش میآید که آیا اگر تنها برای امتحانات نهایی مطالعه و تمرین داشته باشم، میتوانم از پس سوالات کنکور برآیم؟ در طراحی سوالات تشریحی، ریزبینی، نکته بینی و توجه به همه مطالب حتی کم اهمیتترین به چشم میخورد. در سوالات امتحان نهایی تاریخ سال ۱۴۰۲ در رشته انسانی، سوالات بیاهمیت طراحی شده بود که میتوانست در آزمون سراسری نیز تست باشد.
نکته مهم و اساسی این است که همانطور که برای مطالعه کنکور تلاش داریم مطلبی را جا نیندازیم تا تست آن را در آزمون سراسری از دست ندهیم، برای امتحانات نهایی نیز نباید تنها به مطالب اصلی و یا سالهای اخیر بسنده کرد. تجربه سال ۱۴۰۲ این نوید را به ما میدهد که همانطور که برای مطالب در کنکور اهمیت قائل هستیم برای نهایی نیز این چنین باشیم. طراحان نهایی از هر جای کتاب درسی میتوانند سوال دهند حتی اگر مهم نباشد.
درست مانند امتحانات ادبیات، زیست شناسی، تاریخ و دیگر دروس. شاید به جرات بتوان گفت؛ برخی سوالات طرح شده پیش پا افتاده و غیر مهم بود، حاشیه و پاورقی کتاب سوال بودند که ارزش مطالعه نداشتند. این موضوع نشان میدهد که داوطلب کنکور ۱۴۰۳ برای امتحان نهایی باید توجه لازم به تمامی مطالب را داشته باشد و بر آنها تسلط داشته باشد.
پس از امتحانات نهایی ۱۴۰۲ و آشنایی داوطلبین سالهای بعد با مدل طراحی سوالات نهایی و ارزیابی میزان سخت بودن آنها، علاوه بر کنکور، استرس و اضطراب امتحانات نهایی نیز به آن اضافه شده است. به همین دلیل اولویت اول بسیاری از داوطلبان و خانوادههای آنها، تنها قبولی در امتحانات نهایی است. پرسش این است که آیا تنها قبولی داوطلب میتواند برای قبولی دانشآموز در دانشگاه کافی باشد، یا نه؟ پاسخ این پرسش در ابتدا به سطح دانشآموز بستگی دارد. علاوه بر سطح داوطلب برنامه مطالعاتی که او دارد بر روش عمل او نیز تاثیر گذار خواهد بود.
برنامه درست و اصولی داوطلب خود به چند قسمت تقسیم میشود.
برنامه ریزی خود داوطلب
برنامه و سیستم مدرسه داوطلب
برنامه تدریس معلم داوطلب
در هر سه برنامه باید هم به تشریحی مطالعه کردن توجه شده باشد و هم به تستی کار کردن. این سه برنامه در کنار یکدیگر، به هم وابسته و تاثیرگذار هستند تا دانشآموز در کنکور و امتحانات نهایی نتیجه بگیرد.
هرچهقدر مشاور یک داوطلب تلاش کند و برنامهریزی برای او انجام دهد، ولی برنامه مدرسه داوطلب و یا معلم او در کارهای تشریحی تمرکز نداشته باشد، احتمال قبولی داوطلب کمتر خواهد شد و مسیر برای داوطلب سختتر خواهد شد.
از زاویه دیگر اگر هر قدر دبیر یک داوطلب برمبنای تست و تشریحی پیش رود اما برنامهریزی و سیستم مدرسه دانشآموز اینگونه نباشد و بر هر دو تمرکز نکند، معلم نیز به نتیجهای برای دانشآموز خود نمیرسد.
هرقدر در این مدار سه برنامه با یکدیگر پیش روند، نتیجه مطلوبتر خواهد بود. اگر دانشآموزی هست که مدرسه و معلمان او، این برنامهریزی تشریحی و تستی خوانی را ندارند، خود داوطلب همراه با مشاورش باید این سیستم تشریحی و تستی جلو ببرد.
در کنار تمامی سختیها و چالشهایی که امتحانات نهایی با خود آوردهاند، یک اتفاق خوب و خوشایند در امتحان نهایی جدید داریم و آن این است که، از روشهای غیرعلمی برخی معلمان از قبیل؛ روش مهندسی معکوس، روشهای پاسخگویی چند ثانیهای و دیگر روشها برچیده شد و حال مشخص است که امتحان نهایی با ۵۰ درصد تاثیر قطعی و مستقیم است، سوالات نکته تستی نیست و مفهومی است. هر داوطلبی که به مفاهیم و ترکیب آنها و خط به خط کتاب درسی تسلط دارد، میتواند چه در آزمون سراسری و چه در امتحانات نهایی موفق باشد. این ناآگاهیها و روشهای غلط نیز نمیتواند پاسخگو باشد.
سردرگمی برخی داوطلبین جهت مطالعه کنکوری (تستی) یا تشریحی برای موفقیت در آزمون سراسری و ورود به دانشگاه از چالشهای داوطلبین کنکور ۱۴۰۳ شده است. اگر داوطلب بداند که با روش درست مطالعه دروس عمومی میتواند، میزان مطالعه هر یک از تیپهای تشریحی و تستی را مدیریت کند، هم از استرس او کاسته میشود و هم عملکرد بهتری را در آزمون سراسری خواهد داشت.
در کنکور سراسری تک تک دروس و تست ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و می توانند تاثیر زیادی بر روی تراز و رتبه نهایی افراد داشته باشند؛ هر فرد برای رسیدن به هدف خود از برنامه ریزی های منحصر به فرد خودش استفاده می کند و جایگاه متفاوتی را نیز برای دروس عمومی قائل می شود، اما مسئله اینجاست که این دروس گاها ارزشی به اندازه دروس تخصصی و در مواقعی حتی بیشتر از آنها دارند.
داوطلبان در آزمون کنکور اول از هرچیزی با سوالات دروس عمومی روبرو می شوند و ممکن است حالات زیر برایشان پیش آید.
ناامید شده و اعتماد به نفس خود را از دست می دهند اگر:
نتوانند به سوالات دروس عمومی به درستی پاسخ دهند.
زمان زیادی را از دست می دهند اگر:
در دام طراحان کنکور بیافتند و برای رسیدن به جواب زمان زیادی را صرف نمایند.
با شک و تردید به گزینه ها بنگرند و در ثبت جواب کند باشند.
شهامت گذشتن از سوالاتی را که برایشان سخت است نداشته باشند.
کنکور را خراب می کنند اگر:
برنامه ریزی صحیحی برای شروع آزمون نداشته باشند.
مهارت تست زنی آنها پایین باشد.
تسلط کافی به دروس عمومی نداشته باشند.
بسیاری از داوطلبان اینطور فکر می کنند که دروس تخصصی بسیار مهمتر هستند و دروس عموم نقش زیادی در کنکور ندارند، برای همین تمرکز خود را بر روی مباحث تخصصی گذاشته و از مباحث دروس عمومی غافل می شوند؛ در پی این کار از تعداد زیادی از عقب می مانند و نتیجه خوبی به دست نمی آورند.
پایین بودن میانگین دروس عمومی
حهر ساله پس از برگزاری کنکور، آمارها منتشر می شوند و در آنها ضعف دانش آموزان در سوالات دروس عمومی کاملا مشهود است.
میانگین ادبیات: ۱۷ درصد
میانگین عربی: ۱۸ درصد
میانگین دین و زندگی: ۳۰ درصد
میانگین زبان انگلیسی: ۱۰ درصد با این تفاسیر اگر داوطلبی بتواند درصدی بالاتر از میانگین های گفته شده را به دست آورد، تعداد زیادی از رقبایش را پشت سر می گذارد و با افزایش هر ده درصد به دروس عمومی خود، تراز بهتری نسبت به ۶۰ درصد از داوطلبان باقی مانده به دست می آورید.
تعداد زیادی از داوطلبان کنکور سراسری به واسطه کمبود زمان، سخت دانستن دروس، نداشتن اطلاعات کافی و یا در اختیار نداشتن منابع آموزشی مناسب، دروس عمومی را رها می کنند؛ داستان زبان انگلیسی کنکور از این قرار است و هر ساله تعداد زیادی آن را رها می کنند و زمانش را صرف دروس دیگر می نمایند این فرصتی بی نظیر را به وجود می آورد.
با رها شدن یک درس توسط داوطلبان، تراز آن درس ارزش بیشتری پیدا می کند و در پی آن تاثیرش بر روی نتیجه نهایی کنکور نیز بسیار بیشتر می شود؛ از طرف دیگر این موضوع باعث به وجود آمدن سازوکاری با نام ضریب مخفی می شود که در درس زبان انگلیسی و عربی مشهود هستند و عاملی رتبه ساز به شمار می روند.
نکتهی مهم این است که در راستای فراگیری بهترین روش مطالعه کنکور لازم خواهد بود تا در زمان استفاده از کتابهای تستزنی برای تمرین بیشتر، حتما مدت زمان هر درس را با مدت زمان واقعی کنکور هماهنگ کنید. این تمرین بخشی از روش مطالعه کنکور صحیح برای است که نباید آن را نادیده گرفت.
ارتقا دهیم. یکی از مهمترین توصیه آنها مطالعه هوشمندانه به جای مطالعه سخت است. با این وصف مهم است که «کارهای بیشتری را در زمان کمتر انجام دهید». برای رسیدن به این هدف با تکیه بر تکنیکهای تقویت حافظه میتوانیم سریعتر بیاموزیم و بیشتر به خاطر بسپاریم.
در کنار انواع روش مطالعه کنکور توصیه شده دانشمندان، ما هم پیشنهاد میکنیم کنترل لیست کارهای خود را در دست بگیرید و رویههایی ایجاد کنید که به شما امکان میدهند کارها را طبق شرایط خودتان انجام دهید؛ به این ترتیب مراقب افزایش رتبه کنکور خود هستید بدون اینکه نیازی به بیدار بودن بیش از حد در تمام ساعات شبانه روز داشته باشید.
همچنین میتوانید مقاله بهترین منابع برای مرور در پانسیون های مطالعاتی را نیز مطالعه کنید.
برای مطالعه دروس عمومی در کنکور، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- برنامهریزی منظم: یک برنامه مطالعه دقیق و منظم تهیه کنید که شامل زمانبندی برای هر یک از دروس عمومی باشد. این برنامه باید به گونهای باشد که تمام دروس عمومی را پوشش دهد.
- شناسایی منابع مناسب: از منابع معتبر و کمکدرسیهای مناسب برای هر درس استفاده کنید. کتابهای درسی، جزوات، و منابع آنلاین میتوانند مفید باشند.
- مطالعه مفهومی: به جای حفظ کردن مطالب، سعی کنید مفاهیم را درک کنید. این کار به شما کمک میکند تا در سوالات تحلیلی و ترکیبی بهتر عمل کنید.
- تمرین و تست زنی: پس از مطالعه هر فصل، تستهای مربوط به آن فصل را حل کنید. این کار به شما کمک میکند تا نقاط ضعف خود را شناسایی کنید و بر روی آنها تمرکز کنید.
- خلاصهنویسی: نکات کلیدی هر درس را خلاصهنویسی کنید. این کار باعث میشود که در زمان مرور، مطالب را سریعتر به یاد آورید.
- مرور منظم: هر چند وقت یکبار مطالبی که مطالعه کردهاید را مرور کنید. این کار به تثبیت اطلاعات در حافظه بلندمدت شما کمک میکند.
- گروههای مطالعه: اگر امکانش وجود دارد، با دوستان خود گروههای مطالعه تشکیل دهید. بحث و تبادل نظر دربارهی مطالب میتواند به یادگیری بهتر کمک کند.
- استراحت و تفریح: در طول مطالعه، به خودتان استراحت بدهید و زمانی را برای تفریح و آرامش اختصاص دهید. این کار به شما کمک میکند تا انرژی و تمرکز خود را حفظ کنید.
- مدیریت استرس: تکنیکهای مدیریت استرس مانند مدیتیشن یا ورزش را امتحان کنید تا در روزهای نزدیک به کنکور آرامش بیشتری داشته باشید.
با رعایت این نکات و تلاش مستمر، میتوانید در دروس عمومی کنکور موفقیت را کسب کنید.
همچنین میتوانید مقاله مقابله با کندخوانی و بهبود سرعت مطالعه را برای آشنایی بیستر با دروس عمومی مطالعه کنید.
سخن پایانی: روش مطالعه دروس عمومی
نتیجهگیری درباره مطالعه دروس عمومی کنکور این است که موفقیت در این دروس نیازمند برنامهریزی دقیق، درک عمیق مفاهیم، و تمرین مستمر است. با استفاده از منابع معتبر، خلاصهنویسی، و تست زنی منظم، میتوان نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و بر روی آنها کار کرد. همچنین، ایجاد تعادل بین مطالعه و استراحت به حفظ انگیزه و افزایش کارایی کمک میکند. در نهایت، با پشتکار و تلاش مستمر، میتوان به نتایج مطلوب دست یافت و در کنکور عمومی موفق شد.