مشاوره انتخاب رشته
با توجه به اهمیت قابل توجه انتخاب رشته در نتایج کنکور سراسری برای متقاضیان و داوطلبان، لازم است که حتما پیش از هر چیزی دفترچه راهنما به خوبی مطالعه شده و تمامی نکات مربوط به آن را بدانید. با برخورداری از جلسات مشاوره انتخاب رشته انلاین یا حضوری، در این زمینه اطلاعات و مهارت بیشتری به دست آورده و در انجام انتخاب رشته، موفقتر خواهید بود.
راهنمای انتخاب رشته در کنکور سراسری
برای انتخاب رشته، به طور کلی 150 رشته را انتخاب کرده و فارغ از این که در چه گروه آزمایشی شرکت کرده باشید، همین 150 رشته در یک فرم یکتا، برای شما قابل انتخاب و ثبت خواهد بود. فرایند انتخاب رشته از سوی سازمان سنجش نیز به این شکل است که نخستین رشتهای که داوطلب پتانسیل قبولی در آن را داشته باشد، در لیست 150 تایی انتخاب و اعلام خواهد شد.
به این شکل اگر رشته مورد علاقه شما جلوتر باشد، قبولی در نخستین رشته و دانشگاهی صورت خواهد گرفت که از میان 150 گزینه در رده بالاتری قرار داشته باشد. (که البته پتانسیل قبولی در آن را داشته باشید.) این چیزی است که مشاور کنکور نیز در جلسه مشاوره خود برای انتخاب رشته به آن خواهد پرداخت.
با این حساب به نظر میرسد که انتخاب رشته باید بر اساس اولویتهای داوطلب انجام شده و به ترتیب رشتههای مورد علاقه در لیست 150 تایی قرار بگیرد. اما انجام کار به این سادگی هم نیست. انتخاب صرف بر اساس علاقه، ممکن است که به کلی شانس قبولی فرد را از او بگیرد. از این روی لازم است که با برخورداری از مشاوره انتخاب رشته کنکور، بتوان اولویتها و علاقه مندیهای داوطلب را به شکلی با رتبه و پتانسیل قبولی در یک ساختار منظم قرار داد تا ضمن رسیدن به اولویتها، شانس قبولی نیز در حد بالایی حفظ شود.
برای انتخاب رشته کنکور، به چه مواردی توجه شود؟
برای آن که بتوانید به بهترین شکل انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام دهید، دقت به آن چیزی که در دفترچه راهنما آمده است، اهمیت زیادی خواهد داشت. از جمله موارد مهم که باید حتما مد نظر قرار دهید، این موارد قابل توجه هستند:
به ظرفیتهای هر یک از رشتهها در دانشگاههای مختلف کاملا دقت کرده و این موضوع را در انتخابهای خود مد نظر قرار دهید. این موضوع را در مشاوره انتخاب رشته انلاین حتما بررسی کرده و مشاور به شما در خصوص آن، اطلاعات دقیقی خواهد داد. به طور مثال مشاور انتخاب رشته تجربی، با در نظر گرفتن رشته و دانشگاههای هدف داوطلب، اطلاعات مناسبی در خصوص هر یک ارائه خواهد داد.
حتما پیش از وارد کردن رشتهها و کدهای مربوط به آنها، یک بار لیست 150 تایی را روی کاغذ پیش نویس کرده و چندین مرتبه همه چیز در مورد آنها را چک کنید که اشتباهی نداشته باشند. اگر چه یک فرصتی برای ویرایش انتخاب رشته وجود دارد، اما با به پایان رسیدن آن، فرصت مجددی نخواهید داشت و نتایج قطعی هستند. از این روی اهمیت زیادی دارد که حتما بررسی ابتدایی شما کاملا دقیق بوده و نیازی به اعمال تغییرات نداشته باشید.
حتما دانشگاههای مختلف که قصد انتخاب رشته از آنها را دارید به دقت بررسی کرده و در مورد پولی یا رایگان بودن آنها و همین طور مقدار شهریه تحقیق کنید که متناسب با شرایط اقتصادی شما باشند. برخی اوقات داوطلب بدون در نظر گرفتن این موضوع، اقدام به انتخاب رشته میکند که باعث خواهد شد تا احتمالا در دانشگاهی قبول شود که مناسب شرایط او نباشد.
مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری
برای آن که بتوانید به بهترین شکل انتخاب رشته را انجام داده و به نتیجه دلخواه خود دست یابید، مروری بر مراحل انتخاب رشته خواهیم داشت:
گام اول: پیش از هر چیزی باید به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org شوید.
گام دوم: پس از آن در قسمت دفترچه و انتخاب رشته سامانههای آزمون سراسری کلیک کنید.
گام سوم: در اینجا به صفحهای منتقل خواهید شد که در آن توضیحاتی با عنوان “جدول زمانی و نکات مهم” آورده شده است. با مطالعه این بخش، باید تیک مربوط به “مطالعه نمودهام” را زده و به صفحه بعدی بروید.
گام چهارم: در گام بعدی با صفحهای روبرو خواهید بود که در آن 3 الگو برای ورود به سیستم تعریف شده است”
- الگوی شماره 1: سریال ثبت نام، شماره شناسنامه، عبارت امنیتی
- الگوی شماره 2: شماره پرونده، کد ملی، سریال شناسنامه، عبارت امنیتی
- الگوی شماره 3: شماره رهگیری ثبت نام، کد ملی، عبارت امنیتی
گام پنجم: پس از تکمیل اطلاعات مطابق با یکی از الگوهای بالا، به فرم داوطلبان وارد میشوید. در اینجا از شما خواسته میشود که معدل دیپلم و همین طور سوابق تحصیلی را وارد و ثبت کنید. یک بار مشخصات خود را مرور کرده و پس از آن که اطمینان پیدا کردید فرم درست است، باید روی دکمه “تائید و ادامه” کلیک کنید.
گام ششم: در گام بعدی، میتوانید رشتههای انتخابی و کد مربوط به هر یک را در 150 انتخاب، وارد کرده و پس از چک کردن تک تک آنها، تائید نهایی را بزنید. پس از اتمام کار، باید یک کد عددی 15 رقمی به عنوان رسید انتخاب رشته دریافت کنید. این کد، نمایانگر آن است که انتخاب رشته شما با موفقیت به انجام رسیده و ثبت شده است.
نکته: در نظر داشته باشید که اولویت بندی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و نباید علاقه مندیهای خود را در پلههای دور این 150 موقعیت انتخابی، قرار دهید. به طور مثال مشاور انتخاب رشته ریاضی، از میان رشتههای مهندسی و علوم پایه و …، علایق شما را جدا کرده و با توجه به شهرهایی که امکان تحصیل در آنها را خواهید داشت؛ رده بندی خواهد کرد.
ویرایش انتخاب رشته
شما میتوانید برای 8 بار تا مهلت داده شده، برای ویرایش لیست انتخاب رشته خود به سایت سازمان سنجش وارد شده و نسبت به تغییر لازم اقدام کنید. البته با استفاده از راهنمایی و مشاوره انتخاب رشته کنکور، میتوانید بدون تردید انتخاب رشته خود را انجام داده و نیازی به ویرایش پس از نخستین بار ثبت نداشته باشید.
مزایای برخورداری از مشاوره انتخاب رشته انلاین
از جمله مزایای برخورداری از مشاوره انتخاب رشته کنکور، فارغ از این که مشاور انتخاب رشته انسانی، ریاضی و تجربی باشد؛ میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- داشتن بالاترین شانس قبولی
- معرفی رشته و دانشگاههای مختلف به متقاضی
- قبولی در رشته و دانشگاههای دارای اولویت
- عدم نیاز به ویرایشهای چند باره
- حذف خطا در چیدمان رشته و دانشگاهها
- ارائه نمودار شانس قبولی در رشته و دانشگاههای مختلف به داوطلب
- قرار گرفتن اولویتهای با شانس قبولی در انتخابهای برتر داوطلب
- چک و بررسی نهایی برای رسیدن به نقطه اطمینان
هزینه برخورداری از مشاوره انتخاب رشته کنکور
برای اطلاع از هزینه مشاور انتخاب رشته، میتوانید با پشتیبانی پانسیون مطالعاتی فرهنگ در نظر بگیرید. لازم به ذکر است که عدم برخورداری از مشاوره صحیح در این حوزه، به طور کلی روند انتخاب رشته متقاضی را تحت تاثیر قرار داده و ممکن است که ضریب موفقیت او را پایین بیاورد. به خاطر داشته باشید که صرف داشتن اطلاعات در مورد دانشگاه یا مطالعات قوی برای کنکور، ارتباطی به این نخواهد داشت که فرد بتواند در انتخاب رشته نیز با مهارت ظاهر شود.