یکی از مهمترین کارهایی که والدین باید در زمان امتحانات و کنکور درباره فرزندشان انجام دهند، اجتناب از تنش است، آنهم بهصورت جدی! حتی اگر حق با شماست تا حد امکان از ایجاد تنش، درگیری و جروبحث به خاطر مسائل ریزودرشت اجتناب نمایید. ما عادت داریم وقتی مشکل شروع شد میخواهیم مشکل را همانجا حل کنیم، چیزی که معمولاً امکان ندارد مگر در صورت استفاده از روشهای غیر از گفتگو! باید یاد بگیرید که دعوا هم زمانهای خاص خود را دارد.
بله! باور کنید میتوان زمانهایی را هم برای دعوا تعیین کرد. یک مشکل در فضای آرام، منطقی و مسالمتآمیز بهتر حل میشود تا در محیطی پر از اضطراب و استرس، یقین داشته باشید در یک فضای غیرمنطقی و هیجانی، هیچ مشکلی به شکل منطقی حل نخواهد شد و یک نکتهی فوقالعاده مهم دیگر، فرزند شما به خاطر شرایطی که در آن قرار دارد و فشاری که به او وارد میشود، گاهی ممکن است رفتارهای پرتنش را از خود نشان دهد. بهانهگیری، نق زدن، رفتار تند و غیرمؤدبانه، بیقراری، سر جروبحث را باز کردن، توقعات نامعقول و…. فرزند شما با کوچکترین تلنگری، عصبانی میشود و اشکش درمیآید، بعد سردرد میگیرد و در آخر هم از برنامه درسش بازمیماند! پس بهتر است بهطور کل، از عوامل ناراحتکننده او دوریکنید!
شما که در شرایط متعادل تری قرار دارید، بهتر میتوانید هم به آرامش اوضاع و هم به آرامسازی فرزندتان کمک کنید. اگر شما هم بخواهید عکسالعمل نشان دهید بهطور حتم اوضاع ازآنچه که هست، بدتر خواهد شد. تجربه نشان داده است که دانش آموزان کنکوری در مقاطعی به دلیل استمرار فعالیت، خستگی و یا فشارهای محیطی دچار افت میشوند. ایام بعد از امتحانات نوبت 1 در مورد دانش آموزان پیشدانشگاهی، بعد از ایام عید، و نزدیکیهای هفتههای پایانی ازجمله مقاطعی است که افت روحیه در آن زیاد دیده میشود. هم والدین و هم دانش آموزان باید مراقب باشند، و بدانند که این وضعیت گذرا است . والدین در این مقاطع نباید از تقویت انگیزههای درونی غافل بمانند.